Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Το «Ελληνικό Πρωινό» στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ και Marketing Greece στη 10η HORECA

Η ανάδειξη της «αυθεντικής» ελληνικής γαστρονομίας ως προορισμός ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ και η Marketing Greece στη 10η HORECA την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας ως σημαντικό στοιχείο του μάρκετινγκ προορισμών. Συμμετείχαν με ομιλίες και παρουσιάσεις διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της γαστρονομίας.Το Ελληνικό Πρωινό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, παρουσίασε επτά τοπικά πρωινά από τις περιοχές που φιλοξενούνταν φέτος στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατά τη διάρκεια της 10ης HORECA. Έτσι, η Ήπειρος, η Ημαθία, η Σίφνος, η Λευκάδα, η Ζάκυνθος, η Λακωνία και η Φωκίδα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πλατώ με χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα και προϊόντα, τα οποία έλαβαν θερμότατες κριτικές από το κοινό. Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα τυροκομικά και το μαντολάτο από τη Ζάκυνθο, η ρυζόπιτα και τα λαδοκούλουρα από τη Λευκάδα, το αμυγδαλάκι και τα σιροπιαστά από τη Φωκίδα, η μπρούστουλα και η προπύρα από τη Λακωνία, οι πίτες και τα καπνιστά χέλια από την Ήπειρο, τα αλλαντικά και οι μαρμελάδες από την Ημαθία, οι ρεβιθοκεφτέδες και η καππαροσαλάτα από τη Σίφνο.