Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κολοκυθόπιτα

Φύλλο
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
150 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. ρακί
Νερό (όσο χρειάζεται για μια ελαστική ζύμη)
1 κιλό κολοκύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
Μισό ματσάκι δυόσμος
Μισό ματσάκι μαϊντανός
300 γρ. φέτα
2 αυγά
1 φλ. γλυκός τραχανάς

Κολοκυθόπιτα

Αφού πλύνετε τα κολοκύθια, τους κόβετε τις άκρες, τα ξύνετε στον χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε με χοντρό αλάτι και τα αφήνετε για 2 με 3 ώρες σε ένα τρυπητό για να βγάλουν τα υγρά τους.

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα τρίβετε και μετά τα βάζετε με, λίγο νερό και λίγο λάδι, σε ένα τηγάνι να μαλακώσουν. Έπειτα, τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε μαζί τα τριμμένα κολοκύθια, τα κρεμμύδια, τη φέτα και τα αυγά. Κατόπιν, ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα, λαδώνετε το ταψί και βάζετε το ένα φύλλο, το οποίο λαδώνετε ελαφρά και στη συνέχεια βάζετε άλλο ένα φύλλο.

Στη συνέχεια, πασπαλίζετε ένα φλιτζάνι γλυκό τραχανά στο μείγμα των κολοκυθιών, για να τραβήξει τα περισσευούμενα υγρά της γέμισης και σκεπάζετε με δύο ακόμη φύλλα.

Κολοκυθόπιτα

Λαδώνετε την πίτα, την χαράζετε σε τετράγωνα, την πασπαλίζετε με σουσάμι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220C για περίπου 45 λεπτά, δηλαδή, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να έχει στεγνώσει το κάτω φύλλο.