Κολοκυθόπιτα Χιώτικη

Συστατικά

1.200 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
5 αυγά χτυπημένα
300 γρ. φέτα σε τρίμματα
300 γρ. φρέσκο ανθότυρο Χίου
160 γρ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
? φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Προετοιμασία

Ξεκινώντας, λαδώνετε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζετε µε τη µισή φρυγανιά. Αφού πλύνετε ελαφρά τα κολοκυθάκια, τους αφαιρείτε το κοτσάνι, τα κόβετε σε μικρά κυβάκια και τα βάζετε σε µπολ. Έπειτα, προσθέτετε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο, τον δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Στη συνέχεια, τρίβετε µπόλικο πιπέρι και αλατίζετε, αφού πρώτα δοκιµάσετε το µείγµα. Κατόπιν απλώνετε το µείγµα στο ταψί.

Εκτέλεση

Το ραντίζετε µε ελαιόλαδο και το ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στους 170C στις αντιστάσεις, για 40 με 45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Beta version