Γιαουρτοτυρόπιτα ή Τεμπελοτυρόπιτα

Συστατικά

2 κεσεδάκια γιαούρτι
Μισό κ.γ. σόδα
2 ή 3 κεσεδάκια φέτα
1 κεσεδάκι ανθότυρο
Περίπου 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο (εναλλακτικά σταρένιο ή ό,τι έχετε)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά
2 κουταλιές μαργαρίνη
Φρέσκα ή ξερά μυρωδικά, όπως ρίγανη, μαϊντανός και θυμάρι (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Ρίχνετε σε ένα μπολ τα γιαουρτάκια και τη σόδα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε 2 με 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει το γιαούρτι να φουσκώνει και να κάνει φουσκάλες. Κατόπιν, βάζετε τα τυριά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά, το αλεύρι και – προαιρετικά- τα μυρωδικά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Λαδώνετεε ένα μέτριο ταψί, βάζετεε μέσα το μείγμα και προσθέτετε από πάνω μαργαρίνη σε κομματάκια.

Εκτέλεση

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Beta version