Τυρόπιτα γλυκιά με μυζήθρα και ανθότυρο Πάρου

Συστατικά

Για τη γέμιση

1 κιλό μυζήθρα Πάρου
1 κιλό ανθότυρο Πάρου
5 αυγά
Μισό κιλό ζάχαρη
Κανέλα
Άνηθος

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
Αλάτι
Βούτυρο

Προετοιμασία

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης κάνοντας ένα ζυμάρι. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για λίγη ώρα προκειμένου να φουσκώσει. Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη και ανοίγετε τα φύλλα. Έπειτα, βάζετε το πρώτο φύλλο στο ταψί, το αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο, προσέχοντας οι άκρες του φύλλου να προεξέχουν από τις άκρες του ταψιού. Προσθέτετε τη γέμιση, απλώνοντάς την ομοιόμορφα σε όλο το μήκος και το πλάτος του φύλλου, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα και κλείετε τις γωνίες πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

Εκτέλεση

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180C για περίπου 40 λεπτά.

Beta version