Ρολό Γαλατόπιτας με κρέμα από φρέσκο γάλα

Συστατικά

500 γρ. φύλλο χειροποίητης σφολιάτας
1 κιλό φρέσκο γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 πρέζα βανίλιας
1 κ.σ. φρέσκο πρόβειο βούτυρο
2 φρέσκα αυγά

Προετοιμασία

Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίετε σε δυο μέρη. Κατόπιν, βάζετε στην κατσαρόλα το γάλα να βράσει, προσθέτετε ζάχαρη και βανίλια και ανακατεύετε, ενώ μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το σιμιγδάλι και το φρέσκο βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα πιο ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Έπειτα, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε ένα ένα τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας ζωηρά και βάλτε τις σφολιάτες σε ταψί με λαδόκολλα.

Στη συνέχεια, μοιράζετε το μείγμα στο κέντρο, κατά μήκος των δυο φύλλων και το τυλίγετε σε ρολό.

Εκτέλεση

Ψήνετε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 45 λεπτά.

Beta version