Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Σταφιδόπιτα

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
Μισό ποτήρι νερό
1 ποτήρι σταφίδες ξανθές
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
Μισό κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
Μισό κιλό κόκκινη φαρίνα

Σταφιδόπιτα

Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και μετά προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Όταν ρίξετε το αλεύρι, προσέξτε να μην το ζυμώσετε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη και δεν θα γίνει αφράτο το γλύκισμα. Λαδώστε καλά ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί και ρίξτε μέσα το μείγμα.

Σταφιδόπιτα

Ψήστε το μείγμα 50 λεπτά, σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, σε θερμοκρασία 160C. Έπειτα, γαρνάρετέ τη με άχνη ζάχαρη και κανέλα.