Σταφιδόπιτα

Συστατικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
Μισό ποτήρι νερό
1 ποτήρι σταφίδες ξανθές
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
Μισό κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
Μισό κιλό κόκκινη φαρίνα

Προετοιμασία

Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και μετά προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Όταν ρίξετε το αλεύρι, προσέξτε να μην το ζυμώσετε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη και δεν θα γίνει αφράτο το γλύκισμα. Λαδώστε καλά ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί και ρίξτε μέσα το μείγμα.

Εκτέλεση

Ψήστε το μείγμα 50 λεπτά, σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, σε θερμοκρασία 160C. Έπειτα, γαρνάρετέ τη με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Beta version