Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Σπανακόπιτα από την Ήπειρο

400-500 γρ. σπανάκι
3 αυγά
200 γρ. τυρί φέτα
70-80 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1 ½ φύλλο ζαγορίσιο

Σπανακόπιτα από την Ήπειρο

Στην αρχή βάζετε το ελαιόλαδο με το σπανάκι σε μια κατσαρόλα, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και έπειτα το σοτάρετε. Κατόπιν, ρίχνετε λίγη κρέμα γάλακτος, φέτα, αλάτι και πιπέρι και αρχίζετε το ανακάτεμα. Το βγάζετε από τη φωτιά μέχρι να κρυώσει η γέμιση και μετά προσθέτετε τα αυγά. Στρώνετε στο ταψί το κάτω φύλλο, βάζετε τη γέμιση και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο φύλλο.

Σπανακόπιτα από την Ήπειρο

Για να ετοιμαστεί, το ψήνετε στον φούρνο στους 180C για περίπου 45 λεπτά.