Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μυζηθροπιτάκια Θάσου

240 γρ. ξινόγαλα
60 γρ. ελαιόλαδο
1 αυγό
500 γρ. φαρίνα
400 γρ. ανθότυρο
Μισό ματσάκι μυρωδικά
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι
Κρόκος
2-3 κουταλιές γάλα

Μυζηθροπιτάκια Θάσου

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπωλ το ξινόγαλα, το ελαιόλαδο και το αυγό. Έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή μπάλα. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, θρυμματίζετε τα τυριά και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Κόβετε τη ζύμη σε κομματάκια και την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Γεμίζετε τα φύλλα με την παραπάνω γέμιση και τα κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου πιέζοντας τα με το πιρούνι. Έπειτα, τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφετε με τον κρόκο αυγού.

Μυζηθροπιτάκια Θάσου

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για χρονικό διάστημα 20 λεπτών.