Σιμιγδαλένιος χαλβάς Ρόδου

Συστατικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
2 ½ ποτήρια ζάχαρη καστανή
Μισό ποτήρι μέλι
4 ποτήρια νερό
Καρύδια, αμύγδαλα ή σταφίδες (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζετε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με καρύδια ή αμύγδαλα ή σταφίδες). Βράζετε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Κατόπιν, ανακατεύετε καλά μέχρι να σφίξει.

Εκτέλεση

Το αφήνετε σκεπασμένο για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, κατόπιν το βάζετε στη φόρμα και σερβίρετε.

Beta version