Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Λουκάνικο Τρικάλων με πράσο και σάλτσα σπετσοφάι

1 κιλό μακριές πράσινες πιπεριές
2 τεμάχια πιπεριές κόκκινες (καυτερές)
Μισό κιλό λουκάνικα Τρικάλων με πράσο
3-4 ώριμες ντομάτες για σάλτσα
1 μέτριο κρεμμύδι
Μισή κ.σ. αλάτι
? ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Λουκάνικο Τρικάλων με πράσο και σάλτσα σπετσοφάι

Αρχικά, πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και ακολούθως κόβετε το λουκάνικο σε φέτες. Έπειτα, βάζετε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, τις αφήνετε να στραγγίσουν σε τρυπητό και τηγανίζετε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και να βγει το λίπος του. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις τρίβετε στον τρίφτη, ενώ συγχρόνως καθαρίζετε και τρίβετε και το κρεμμύδι. Έπειτα, προσθέτετε και τις κόκκινες πιπεριές.

Λουκάνικο Τρικάλων με πράσο και σάλτσα σπετσοφάι

Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε κανονική φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό.

Beta version