Ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου

Συστατικά

? φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. τσαγιού νερό
Μισό φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
? κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Κανέλα για το πασπάλισμα

Προετοιμασία

Αρχικά βάζετε στην κατσαρόλα το ρύζι, το νερό και το αλάτι και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι. Έπειτα, προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και αρχίζετε το ανακάτεμα. Όταν το ρύζι βράσει, διαλύστε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και αφού το ανακατέψετε, ρίξτε το στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, σιγοβράστε το για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.

Εκτέλεση

Όπως είναι ζεστό, μοιράστε το σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και μετά το βάζετε μέσα στο ψυγείο.

Beta version