Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ρυζόγαλο Σκιαθίτικο

4 κ.σ. ρύζι γλασέ
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Μαστίχα κοπανισμένη
1 χούφτα ξανθές σταφίδες
Κανέλα

Ρυζόγαλο Σκιαθίτικο

Αρχικά, πλένετε το ρύζι και το βράζετε με το νερό για χρονικό διάστημα 10 λεπτών. Κατόπιν, ρίχνετε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, με συχνό ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε τη ζάχαρη στο ρύζι. Κατόπιν, διαλύετε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε και αυτά στην κατσαρόλα.

Ρυζόγαλο Σκιαθίτικο

Βράζετε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη μαστίχα και τις σταφίδες και ανακατεύετε για λίγο. Σερβίρετε το ρυζόγαλο σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζετε με κανέλα.

Beta version