Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ρυζόγαλο Ευρυτανίας

4 κ.σ. ρύζι γλασέ
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Βανίλια

Ρυζόγαλο Ευρυτανίας

Πλένετε το ρύζι και το βράζετε με το νερό για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε στο ρύζι τις 3½ κούπες γάλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας σε συχνά διαστήματα. Στη συνέχεια, ρίχνετε και τη ζάχαρη και αφού διαλύσετε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Βράζετε το ρυζόγαλο για ακόμη 10 με 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

Ρυζόγαλο Ευρυτανίας

Το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά και μετά το σερβίρετε σε 5 ή 6 μπολ, πασπαλίζοντάς το με κανέλα.