Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ραβανί

7 φλ. τσαγιού νερό
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
4 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
4 φλ. ζάχαρη
20 αμύγδαλα ασπρισμένα

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας

Ραβανί

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και λάδι. Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς για να μη σας κολλήσει. Όταν αρχίζει να δένει το γλυκό, ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη και το αφήνετε να πήξει μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Τότε, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Έπειτα, παίρνετε ένα ταψί, το αλείφετε με λάδι και στρώνετε μέσα, με ομοιόμορφο τρόπο, όλη τη γέμιση. Χαράζετε το ρεβανί σε τετράγωνα κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζετε από πάνω ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.

Ραβανί

Το ψήνετε στους 200C για μία ώρα. Σε ό,τι αφορά το σιρόπι, βράζετε για 15 λεπτά όλα τα υλικά. Έπειτα, σιροπιάζετε το γλυκό ή το πασπαλίζετε με αχνή ζάχαρη και σκόνη κανέλλας.