Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ραφιόλια Ζακύνθου

2 κιλά αλεύρι
1 ½ κιλό λάδι
3 αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
2 κουταλάκια σόδα
6 πορτοκάλια
2 ποτηράκια κονιάκ
1 ποτηράκι αλισίβα
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
Λάδι για τηγάνισμα
Μέλι για μέλωμα
Σουσάμι και κανέλα για πασπάλισμα

Ραφιόλια Ζακύνθου

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το λάδι, το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά, τη μαστίχα, τη σόδα που διαλύθηκε στο ζουμί από τα πορτοκάλια, τη ζάχαρη, το κονιάκ και την αλισίβα (η αλισίβα γίνεται αφού βράσετε λίγο νερό και λίγη στάχτη. Αφού την αφήσετε να κατασταλάξει, παίρνετε ένα ποτηράκι του κρασιού αλισίβα, το οποίο αδειάζετε μέσα στο μείγμα). Ζυμώνετε καλά, μέχρι να γίνει μια ζύμη, στην οποία να ανοίγεται λεπτό φύλλο. Αν τυχόν σας βγει σκληρή, προσθέστε λίγο νερό. Ανοίγετε το ζυμάρι πάνω στο τραπέζι σε πολύ λεπτά φύλλα και τα κόβετε σε ό,τι σχήμα θέλετε.

Ραφιόλια Ζακύνθου

Τα τηγανίζετε σε καυτό και μπόλικο λάδι. Όταν ετοιμαστούν, τα βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε πάνω τους το μέλι και τα πασπαλίζετε με κανέλα και σουσάμι.

Beta version