Μαρμελάδα φραγκόσυκο

Συστατικά

1 κιλό φραγκόσυκα
200 γρ. ζάχαρη καστανή
Χυμός από ένα λεμόνι

Προετοιμασία

Καθαρίζετε τα φραγκόσυκα με μαχαίρι και πιρούνι, αφού προηγουμένως τα έχετε ρίξει σε λεκάνη με νερό για να φύγουν τα αγκάθια. Κατόπιν, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, περνάτε τα φρούτα από το μύλο των λαχανικών για να συγκρατήσετε τα σπόρια και να βγει η σάρκα, την οποία βράζετε με την ζάχαρη. Την επόμενη μέρα, ξαναβράζετε τη μαρμελάδα ρίχνοντας προς το τέλος τον χυμό ενός λεμονιού.

Εκτέλεση

Βάζετε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία γυρνάτε ανάποδα.

Beta version