Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο (Ονομασία στο Μέτσοβο Πισπιλίτα)

Συστατικά

1 κιλο αλεύρι κίτρινο (καλαμποκάλευρο)
1 κιλό διαφορά χόρτα (επιλογής σας)
500 γρ. τυρί φέτα
1 κιλό γάλα
125 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο αλατι

Προετοιμασία

Αρχικά βουτυρώστε πάρα πολύ καλά το ταψί σας και πασπαλίστε το καλά με το μισό σχεδόν αλεύρι, μέχρι να καλυφθεί αρκετά η επιφάνεια του ταψιού. Έπειτα, ψιλοκόψτε σε μια λεκάνη χόρτα, πλύντε τα, σουρώστε και ρίξτε τα εκ νέου στη λεκάνη. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο αλάτι, ένα κομματάκι φέτας και λάδι.

Εκτέλεση

Παίρνετε το μείγμα και το βάζετε μαζί με τα χόρτα στο αλευρομένο ταψί. Στη συνέχεια, το πασπαλίζετε απο πάνω με το υπόλοιπο αλεύρι, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το ταψί. Ραντίστε με λίγο λάδι και έπειτα αφήστε τη χορτόπιτα να μουλιάσει για μια ώρα. Για να ετοιμαστεί ψήστε τη σε μέτριο φούρνο μεχρι να ροδίσει.

Beta version