Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Σφακιανές πίτες με τυρί

500 γρ. μαλακή μυζήθρα
500 γρ. αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακί
1 ποτήρι νερό
1 κ.γ. αλάτι

Σφακιανές πίτες με τυρί

Βάζετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, κάνετε έναν λάκκο και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, τη ρακί και το νερό. Κατόπιν, ζυμώνετε και λιώνετε το τυρί με ένα πιρούνι. Κάνετε το ζυμάρι 10 μπαλίτσες και ακολούθως ανοίγετε 10 πιτούλες, στις οποίες βάζετε από μια κουταλιά μυζήθρα. Μαζεύευε τις άκρες προς τα μέσα για να καλύψετε το τυρί και το κάνετε πάλι μπαλίτσα. Έπειτα, ανοίγετε ξανά πιτούλες σε διάμετρο περίπου ενός πιάτου με έναν πλαστή.

Σφακιανές πίτες με τυρί

Σε ένα τηγανάκι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και τηγανίζετε τις πιτούλες, τις οποίες γυρίζετε συνεχώς για να μην καούν.