Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Χορτόπιτα

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι
1 λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση

500 γρ. φέτα ή μυζήθρα
500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Χορτόπιτα

Αφού ανακατέψετε τα υλικά της ζύμης, ζυμώνετε καλά και την αφήνετε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλένετε τα μυρωδικά πολύ καλά και τα ψιλοκόβετε, ενώ όσον αφορά το σπανάκι, το πλένετε, το τρίβετε με αλάτι και ύστερα το κόβετε. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τη φέτα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το αλάτι με το πιπέρι. Έπειτα, προχωράτε στο άνοιγμα των φύλλων, τα οποία πρέπει να είναι πολύ λεπτά. Παίρνετε ένα ταψί, του βάζετε λίγο λάδι και τοποθετείτε σε αυτό τρία φύλλα. Κατόπιν, προσθέτετε τη γέμιση (όχι ολόκληρη αλλά σταδιακά) ανάμεσα στα φύλλα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο λάδι και ραντίζετε με λίγο νερό.

Χορτόπιτα

Το βάζετε στον φούρνο, στους 180C για 30 λεπτά.