Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τηγανίτες

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Μισό φλ. γάλα
Νερό

Τηγανίτες

Βάζετε σε ένα ρηχό σκεύος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αναμειγνύοετε κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε το γάλα και – σιγά σιγά – νερό, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι έως ότου δημιουργηθεί χυλός.

Τηγανίτες

Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι για να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Όταν τηγανιστεί από τη μια πλευρά και χρυσίσει, τηγανίζετε και από την άλλη. Βγάζετε τις τηγανίτες και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε σε πιάτο, ρίχνοντας από πάνω το πετιμέζι μήλου και πασπαλίζοντας με κανέλα.