Πορτοκαλόπιτα από την Κέρκυρα

Συστατικά

Για το φύλλο κρούστας

Γιαούρτι
Αυγά
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη
Βανίλιες
Μπέικιν πάουντερ
Πορτοκάλι

Για το σιρόπι

Νερό
Ζάχαρη
Κανέλλα
Φλούδα πορτοκαλιού

Προετοιμασία

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα και τα χτυπάτε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, τότε τσαλακώνετε τα φύλλα και τα ρίχνετε, αφού προηγουμένως έχετε κόψει το καθένα από αυτά σε 4 κομμάτια.

Εκτέλεση

Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και το ψήνετε για 30 λεπτά στους 180C. Στη συνέχεια, βράζετε το σιρόπι και το ρίχνετε όσο είναι χλιαρό επάνω στην πίτα. Η πίτα μπορεί να συνοδευτεί με σαντιγύ ή παγωτό.

Beta version