Μαρμελάδα πορτοκάλι από τη Χαλκιδική

Συστατικά

2 κιλά πορτοκάλια
1 κουταλάκι σόδα
1 κιλό ζάχαρη
50 ml χυμό λεμόνι

Προετοιμασία

Βράζετε τα πορτοκάλια, τα ξύνετε και έπειτα προσθέτετε 1 κουταλάκι σόδα. Αφού τα αφήσετε για 5 με 10 λεπτά, μετά τα σουρώνετε.

Για το σιρόπι

Σε 1 κιλό ζάχαρη, βάζετε 4 ποτήρια νερό και έπειτα βράζετε το μείγμα 2 φορές, προσθέτοντας βανίλια και χυμό λεμόνι.

Εκτέλεση

Τα βράζετε για 15 λεπτά σε φρέσκο νερό και έπειτα τα βγάζετε και τα κόβετε.

Beta version