Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μελεκούνι από τη Ρόδο

350 γρ. μέλι
600 γρ. σουσάμι
100 γρ. ζάχαρη
Μισό κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο (σκόνη)
Μισό πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
20-30 αμύγδαλα ασπρισμένα για γαρνιτούρα

Μελεκούνι από τη Ρόδο

Αρχικά, καβουρδίζετε το σουσάμι και το χτυπάμε πολύ καλά σε γουδί. Έπειτα, ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το μέλι και το αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντάς το, μέχρι να χάσει λίγη από την υγρασία του. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σουσάμι, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύετε καλά και μόλις ομογενοποιηθούν τα απλώνετε σε βρεγμένη μαρμάρινη επιφάνεια. Όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό, του προσθέτετε τα πιεσμένα αμύγδαλα, τα οποία βάζετε σε τέτοια απόσταση, όση θέλετε για να κόψετε τα μελεκούνια και να έχει το καθένα ένα αμύγδαλο στο κέντρο.

Μελεκούνι από τη Ρόδο

Όταν κρυώσει το μείγμα, κόβετε τα μελεκούνια σε ρόμβους.