Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Λαλάγγια Μεσσηνίας

1 κιλό αλεύρι μπλε
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
? κ. τσαγιού τριμμένη κανέλα και
? κ. τσαγιού γαρίφαλο
Ελάχιστο αλάτι
½ φλ. μπράντυ METAXA
Ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα

Λαλάγγια Μεσσηνίας

Βάζετε τη μαγιά σε νερό χλιαρό και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια και έπειτα αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί».

Κατόπιν, προσθέτετε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι και μετά βάζετε σιγά σιγά εναλλάξ, λίγο αλεύρι και λίγο λάδι μέχρι να εξαντληθούν. Έπειτα, τρίβετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε μικρά στρογγυλά κομματάκια, τα οποία πλάθετε σε λεπτά κορδόνια, φτιάχνοντας το σχέδιο της αρεσκείας σας.

Λαλάγγια Μεσσηνίας

Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι λίγα λίγα και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Beta version