Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Λαμπρόπιτες

Για το ζυμάρι

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κεσεδάκια γιαούρτι
3 κεσεδάκια βούτυρο
3 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

1 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα
Μισό κιλό φέτα
3-4 αυγά
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 αυγό για άλειμμα

Λαμπρόπιτες

Στην αρχή βάζετε σε μία λεκάνη το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και τα αυγά και αρχίζετε το ανακάτεμα. Σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Να έχετε υπόψη σας πως από όλη αυτή τη διαδικασία πρέπει να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.

Έπειτα, ανοίγετε μικρά φύλλα, όσο το μέγεθος της φόρμας (οι φόρμες είναι διαθέσιμες σε διάφορα μεγέθη στο εμπόριο), πάχους ενός εκατοστού. Βουτυρώνετε τη φόρμα και στρώνετε το φύλλο, το οποίο ισιώνετε με το χέρι για να έχει παντού το ίδιο πάχος. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης λιώνοντας το τυρί με πιρούνι και γεμίζοντας τις φόρμες. Κατόπιν, αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με πιπέρι ή κανέλα.

Λαμπρόπιτες

Για να ετοιμαστούν οι λαμπρόπιτες, τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.