Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Καλασούνα Φολεγάνδρου

Για τη γέμιση

1 – 2 κιλά σουρωτό
3 κρεμμύδια ξερά
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι
2 ποτήρια ζεστό νερό
Μισό πακέτο μαργαρίνη
Μισό φακελάκι μαγιά σκόνη
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Αλάτι

Καλασούνα Φολεγάνδρου

Για να φτιάξετε τη γέμιση, κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες και ζυμώστε το σουρωτό με τα λίγο χτυπημένα αυγά, τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Έπειτα, ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί. Αν θέλετε το φύλλο να είναι αφράτο, προσθέτετε και την μαγιά, ενώ χωρίς αυτή το φύλλο θα γίνει τραγανό.

Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει και μετά το κόβετε στα δύο και ανοίγετε δύο φύλλα. Κατόπιν, λαδώνετε το ταψί, στρώνετε το ένα φύλλο, ξαπλώνετε τη γέμιση και την σκεπάζετε με το άλλο. Στη συνέχεια, λαδώνετε και κόβουμε το πάνω φύλλο και ακολούθως βάζετε το ταψί στον φούρνο.

Καλασούνα Φολεγάνδρου

Το ψήνετε για περίπου 45 λεπτά στους 200-250C.

Beta version