Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Φυτούρα Ζακύνθου

4 κούπες σιμιγδάλι
12 κούπες ζεστό νερό
? κουταλιού αλάτι
Ζάχαρη και κανέλα για γαρνίρισμα
1 κούπα ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Φυτούρα Ζακύνθου

Βράζετε το νερό και προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει και μετά αδειάζετε το μείγμα σε ένα τηγάνι και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν πήξει, το κόβετε σε τρίγωνα.

Φυτούρα Ζακύνθου

Τηγανίζετε τα τρίγωνα σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα και να γίνουν τραγανά. Όταν ετοιμαστούν οι φυτούρες, τις βάζετε σε μια πιατέλα, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα και τις σερβίρετε ζεστές.