Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μαραθόπιτα

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι
1 κούπα νερό
? της κούπας λάδι
1 σφηνάκι τσικουδιά
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

100 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Μαραθόπιτα

Σε ένα μπολ προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και αφού δημιουργήσετε μια λακούβα στο κέντρο, συνεχίζετε με το ελαιόλαδο, την τσικουδιά και το νερό. Κατόπιν, αφού ζυμώσετε καλά, αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά. Έπειτα, τη χωρίζετε σε μπαλάκια, στο μέγεθος ενός μανταρινιού και ανοίγετε κάθε μπαλάκι σε διάμετρο 20 εκ. Στη συνέχεια, παίρνετε 2-3 κουταλιές από την γέμιση και τις απλώνετε στο φύλλο, σκεπάζετε από πάνω με άλλο ένα φύλλο και τα πιέζετε στις άκρες για να ενωθούν.

Μαραθόπιτα

Ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ελάχιστο λάδι και τις γυρνάτε συχνά και από τις δύο μεριές για να μην καούν.