Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τυρόπιτα με παρθένο ελαιόλαδο Θάσου

Για το φύλλο

750 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. αλάτι
Μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο ζεστό φρέσκο γάλα
Μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 αυγά
600 γρ. φέτα τριμμένη
Πιπέρι
Αλάτι

Τυρόπιτα με παρθένο ελαιόλαδο Θάσου

Για αρχή βάζετε τα υλικά σε μπολ και ρίχνετε σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και να μην κολλά στα χέρια σας. Έπειτα την κόβετε σε έξι κομμάτια, τα οποία ανοίγετε σε φύλλα των 20 εκ. Λαδώνετε το ταψί και βάζετε σε αυτό το κάθε φύλλο, αλείφοντας τα με ελαιόλαδο και ρίχνοντας ενδιάμεσα τη γέμιση με το τυρί.

Τυρόπιτα με παρθένο ελαιόλαδο Θάσου

Για να ετοιμαστούν τα ψήνετε για 1 ώρα στους 180C.

Beta version