Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τυρόπιτα με τραχανά

500 γρ. κρύο νερό
Μισό κ.γ. αλάτι
2 σταγόνες ξύδι
1 κ.σ. σπορέλαιο
Αλεύρι (τόσο ώστε να μην κολλάει το ζυμάρι)

Για τη γέμιση

700 γρ. φέτα
2 κολοκύθια στον τρίφτη χωρίς φλούδα
1 κ.γ. ζάχαρη
3 αυγά

Τυρόπιτα με τραχανά

Αρχικά, ετοιμάζετε το ζυμάρι και αφού το αφήσετε για 30 με 40 λεπτά, το μοιράζετε σε 8 κομμάτια, καθένα από τα οποία, ανοίγετε με τον πλάστη όσο 2 παλάμες. Στη συνέχεια, λαδώνετε γύρω γύρω τις άκρες, απλώνετε τα φύλλα και τα σκεπάζετε με πετσέτα. Κατόπιν, ρίχνετε πάνω στο ανοιγμένο φύλλο λίγο ελαιόλαδο και την γέμιση και το τυλίγετε γυρίζοντας την πετσέτα.

Τυρόπιτα με τραχανά

Βάζετε στο ταψί μία μία τις πίτες, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τις ψήνετε για 50 λεπτά στους 180C.

Beta version