Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

6 λίτρα γάλα φρέσκο
1200 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
Μισό κ.γ. βανίλια
550 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4-5 φύλλα κρούστας ανά ταψί
4 φύλλα σφολιάτας
100 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Για να γίνει η κρέμα, βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι, το οποίο προσθέτετε στο μείγμα πριν αυτό κοχλάσει, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να δέσει η κρέμα. Έπειτα, βάζετε τα φύλλα κρούστας στο ταψί, με λίγο βούτυρο ανάμεσα στο καθένα και ρίχνετε την κρέμα. Κλείνετε τα φύλλα και τοποθετείτε από πάνω το ένα φύλλο της σφολιάτας. Βουτυρώνετε ελαφρά και χαράζετε.

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Για να ετοιμαστεί η μπουγάτσα, την ψήνετε στους 170C για 35 λεπτά. Επιπλέον, πριν το σερβίρισμα την πασπαλίζετε με αρκετή άχνη ζάχαρη και κανέλα.