Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου στην 11η HO.RE.CA. 2016

Στο πλαίσιο της 11ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Πάτμος παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Πάτμου.

Το τοπικό πρωινό παρουσίασε η κ.Ελένη Μαυρογάλου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και ο κ.Δημήτρης Γρύλλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου. Παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ.Γιάννης ΣκεμπέςΤην παράσταση από τον μπουφέ του Πατινιώτικου Πρωινού έκλεψαν οι τυρόπιτες Πάτμου με το τυρί το ντόπιο, η σκινόπιτα (πίτα με σκινόκαρπο), το δασόαλο (χυλός από μυρωδάτο ψωμί και αμύγδαλα), τα πουγκιά (ζύμη δίπλας ή τάρτας και γέμιση με αμύγδαλο, καρύδι, μέλι και ανθόνερο), οι φούντες οι γεμιστές (κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι), το τσίπουρο από φραγκόσυκα, το γλυκό σβίγγοι, το λικέρ από κούμαρα, τα ρεβύθια με δενδρολίβανο, και τα απιδάκια (γλυκό αχλαδάκι).