Somewhere Vouliagmeni

Το ξενοδοχείο Somewhere Vouliagmeni βρίσκεται στο παραθαλάσσιο προάστιο της Βουλιαγμένης, 6 χλμ από την κοσμοπολίτικη Γλυφάδα, 8 χλμ από το γκολφ κλαμπ Γλυφάδας και 26 χλμ από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, διαθέτει εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο, επιχειρηματικό κέντρο, συνεδριακές εγκαταστάσεις και δωρεάν WiFi, ενώ όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του έχουν κομψό ντιζάιν με θέα στη θάλασσα, τον κήπο ή την πισίνα. Ορισμένες σουίτες περιλαμβάνουν ιδιωτικό υπαίθριο υδρομασάζ.Επιπλέον κάθε μονάδα διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο με δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Selestina Boutique Hotel

Το Selestina Boutique Hotel είναι ένα πολυτελές, ολοκαίνουριο και πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την κεντρική πλατεία του Καρπενησίου, σε υπερυψωμένη, ήσυχη τοποθεσία με όμορφη θέα.

Διαθέτει 10 δωμάτια με μπαλκόνι με πανέμορφη θέα, φιλική ατμόσφαιρα, ζεστή διακόσμηση και πολλές παροχές, αλλά και χώρους που παρέχουν διακριτικά καλαίσθητη πολυτέλεια σε γήινους τόνους, πολλές παροχές και υπηρεσίες, κοινόχρηστο wc, καθώς και κοινόχρηστο μπάνιο για ΑμεΑ.

Semiramis

Το Semiramis είναι το εμβληματικό ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων που ανέτρεψε τα δεδομένα και καθόρισε τη μετέπειτα πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου στην Ελλάδα. Σε όλους το χώρους κυριαρχεί η αυθεντική pop art αισθητική και το φουτουριστικό design της σφραγίδας του φημισμένου industrial designer, Karim Rashid, που σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών έχει καταστήσει το ξενοδοχείο ως τον κορυφαίο προορισμό για διαμονή, διασκέδαση, προσωπικές ή επαγγελματικές εκδηλώσεις.

Διαθέτει 51 δωμάτια στα οποία συγκαταλέγονται οι εντυπωσιακές σουίτες στον τελευταίο όροφο και τα bungalows δίπλα στην πισίνα.

Sagini Hotel

Το ξενοδοχείο Σαγήνη, βρίσκεται στην Αιδηψό και αποτελεί έναν ιδιαίτερο τύπο καταλύματος. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική του, η εκπληκτική τοποθεσία του, οι καταπράσινοι περιβάλλοντες χώροι και ταυτόχρονα ο φιλικός και οικογενειακός χαρακτήρας που αποπνέει, δημιουργούν ένα μείγμα χαλάρωσης, άνεσης και πολυτέλειας που εισπράττεται άμεσα από τους επισκέπτες. Στόχος της διεύθυνσης και του προσωπικού, είναι η παροχή αυθεντικής φιλοξενίας στους επισκέπτες, για διακοπές που θα τους μείνουν αξέχαστες!

Saint George Hotel

To ξενοδοχείο Saint George βρίσκεται στη παραλία Νέων Στύρων, στη νότια Εύβοια, σε μια παραθαλάσσια και καταπράσινη τοποθεσία, στη θέση Τζόλη, ανάμεσα στο Δήλησο και τα Νέα Στύρα.

Αποτελείται από τρία ανεξάρτητα μεταξύ τους κτίρια και διαθέτει 19 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και studios, με θέα στη θάλασσα, άνετο χώρο στάθμευσης και πισίνα. Παράλληλα, η στρατηγική του θέση, καθιστά το ξενοδοχείο Saint George ορμητήριο για εξορμήσεις στις φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα της νότιας Εύβοιας.

Rodi Boutique Hotel

Στις παραθαλάσσιες Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας, δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι «Το Ρόδι», ένας φιλόξενος και ζεστός ξενώνας που προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία, γαλήνη και απόλαυση στις χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές.

Η οικοδέσποινά Βαγγελιώ Αλεξανδρίδη, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την τριαντάχρονη εμπειρία της οικογενειακής παράδοσης που δημιουργήθηκε από την αδιάλειπτη λειτουργία του ξενοδοχείου «Αλεξανδρίδης» στις Ροβιές.

Ιδανικά τοποθετημένος κοντά στο βυζαντινό πύργο, μόλις 20 μέτρα από τη θάλασσα, ο ξενώνας διαθέτει άνετους και κομψά διακοσμημένους χώρους και ένα πλούσιο πρωινό, φτιαγμένο με αγνά προϊόντα στην τραπεζαρία.

Poseidon Athens Hotel

Το Poseidon Athens Hotel προσφέρει τον απόλυτο προορισμό για διακοπές στην Aθήνα. Μακριά από τη φασαρία του κέντρου της πόλης και με ασύγκριτη συνδεσιμότητα σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία, το ξενοδοχείο μας βρίσκεται σε προνομιακή θέση και μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες οικογενειών, ζευγαριών και φίλων, επιχειρηματιών και ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Μόλις μια ανάσα μακριά, υπάρχει το τραμ και μια στάση λεωφορείου για να μπορείτε να πεταχτείτε παντού και να ανακαλύπτετε τους κρυμμένους θησαυρούς της Αθήνας.

Poseidonion Grand Hotel

Το Poseidonion Grand Hotel είναι ένα ιστορικό ξενοδοχείο-ορόσημο για το νησί των Σπετσών που χάρη στα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά του στοιχεία και την αριστοκρατική του αύρα, αποτελεί για περισσότερο από έναν αιώνα κέντρο του κοσμοπολιτισμού, πρόσφατα αναγεννημένο μετά και την ανακαίνηση του 2009.

Με μοναδική θέα στον Αργοσαρωνικό, υπέροχους κήπους, εντυπωσιακούς φοίνικες, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και κορυφαίες υπηρεσίες (φιλοξενίας, γαστρονομία, οργάνωσης εκδηλώσεων κλπ), αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για την ικανοποίηση των αισθήσεων, υπερβαίνοντας τις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών του.

Porto Lourbas

Το Porto Lourbas ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη θέση του, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, με υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και το Γαλαξίδι. Ο εξωτερικός χώρος περιβάλλεται από παραδοσιακό ελαιώνα του οποίου οι ελιές και το λάδι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διαφόρων εδεσμάτων του πρωινού, ενώ το εξωτερικό πλακόστρωτο, η πέτρινη βρύση, ο δεντρόφυτος κήπος και η πισίνα προσφέρονται για στιγμές χαλάρωσης και άνεσης.

Η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου είναι το ίδιο παραδοσιακή με τον εξωτερικό χώρο, ενώ τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση plasma και free wi-fi.

Plaka Hotel

Το ξενοδοχείο τριών αστέρων Plaka, βρίσκεται σε μια θαυμάσια περιοχή και είναι η τέλεια επιλογή για κάθε απαιτητικό πελάτη. Δεν απέχει παρά ελάχιστα από την πλατεία Συντάγματος, την Ακρόπολη, τα μουσεία, τη Βουλή, την αγορά της Πλάκας και της Ερμού, τη Μητρόπολη Αθηνών κλπ, ενώ από την ταράτσα και τα 67 περίτεχνα διακοσμημένα δωμάτια μπορεί κανείς να απολαύσει τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης, της Πλάκας ή του λόφου του Λυκαβηττού.

Polis Grand Hotel

Το Polis Grand Hotel 4 αστέρων βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Από το 1974 φροντίζει τον επισκέπτη στα 100 ανακαινισμένα δωμάτιά του, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Η προνομιακή θέση του, παρέχει πρόσβαση σε όλα τα ΜΜΜ (μετρό, προαστιακός, τραίνο), το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το λιμάνι του Πειραιά, τα μεγάλα εκθεσιακά κέντρα, τα θέατρα, τα μουσεία, τις αίθουσες τέχνης, τα καλύτερα εμπορικά καταστήματα, τους χώρους διασκέδασης και αθλητικών εκδηλώσεων και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αθήνας.

Piraeus Theoxenia

Το Piraeus Theoxenia είναι πεντάστερο ξενοδοχείο στον Πειραιά, που συνδυάζει τη διακριτική πολυτέλεια με τη ζεστασιά του χώρου. Σχεδιασμένο με γνώμονα τις ανάγκες των επισκεπτών, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις (πολυτελή δωμάτια και σουίτες, φιλόξενο χώρο υποδοχής, gourmet εστιατόριο και μπαρ, σύγχρονο γυμναστήριο, αίθουσες για συναντήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, εσωτερικό γκαράζ κλπ).

Το ξενοδοχείο στοχεύει στην άψογη εξυπηρέτηση και διαρκή βελτίωση και ανανέωση των υπηρεσιών, αποσπώντας έτσι θετικές κριτικές και βαθμολογίες στο Tripadvisor και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες αξιολόγησης ξενοδοχείων.

Philippos Hotel

Το ξενοδοχείο Φίλιππος (3 αστέρων) βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία δίπλα στο μουσείο της Ακρόπολης και τον αντίστοιχο σταθμό του μετρό, αλλά και πολύ κοντά στις παλιές γειτονιές της Αθήνας και την πλατεία Συντάγματος, στοιχείο που το καθιστά τέλεια επιλογή για τον παραθεριστή και τον επαγγελματία. Παρέχει 50 μοντέρνα και φωτεινά δωμάτια, διακοσμημένα με όμορφα υφάσματα και γήινα χρώματα, εξοπλισμένα με κλιματισμό, τηλεόραση και μίνι μπαρ. Ακόμα διαθέτει δωρεάν Wi-Fi, τρεις αίθουσες σεμιναρίων και εκδηλώσεων και ένα άψογο και φιλικό προσωπικό.

Κολοκυθόπιτα Ευβοίας

5 κολοκύθια τριμμένα
200 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
400 γρ. φέτα
1 κ.γ. δυόσμο
400 γρ. αλεύρι
1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
100 γρ. Νέο Βιτάμ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Αφού πλύνετε και καθαρίσετε τα κολοκυθάκια, τα περνάτε στον τρίφτη χειρός ή στο πολυμίξερ (δεν χρειάζεται να είναι πολύ λεπτά τριμμένα). Έπειτα τρίβετε τη φέτα και ξεκινάτε να προσθέτετε σε ένα μπoλ τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα πολύ καλά. Αφού αδειάσετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψάκι, ρίχνετε από πάνω το βιτάμ σε κόμπους.

Ψήνετε το μείγμα στους 150 C για 45 λεπτά.

Καρυδάκι

1 κιλό πράσινο καρυδάκι
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ νερό
Χυμός μισού λεμονιού
Μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
1 ξυλάκι κανέλας

Αφού διαλέξετε τρυφερά και μικρά πράσινα καρυδάκια, τα καθαρίζετε εξωτερικά με μαχαίρι από τη λεπτή τους φλούδα. Ύστερα κόβετε λίγο τις δύο κορυφές από κάθε καρυδάκι και τα ζεματάτε για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει, επαναλαμβάνοντας άλλες δύο με τέσσερις φορές τη διαδικασία για να τα ξεπικρίσετε και έπειτα τα στραγγίζετε. Αφού κρυώσουν, τα τρυπάτε στην πλευρά του κοτσανιού, τα ζουλάτε για να στραγγίσουν καλά και καρφώνετε στο καθένα από ένα μοσχοκάρφι (γαρίφαλο).

Βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για να πάρουν βράση και προσθέτετε τα καρυδάκια. Αφού ξαφρίσουν, τα βράζετε για 15 με 20 λεπτά και μετά αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα. Ξαναβάζετε το γλυκό στη φωτιά για να δέσει σωστά το σιρόπι και αφού γίνει και αυτό, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.

Τραχανάς Ευρυτανίας

1 φλ. τραχανά
4 φλ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο
Λάδι
Τυρί φέτα
Γάλα φρέσκο

Ρίχνετε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ είναι ακόμα κρύο, ρίχνετε και τον τραχανά. Ανακατεύετε καλά σε μέτρια σκάλα και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.

Τα βράζετε όλα για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το τυρί μαζί με το γάλα.

Τραχανάς Ευβοίας

400 γρ. ξινό τραχανά Ψαχνών
200 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. γάλα φρέσκο 3,5%
1 ½ κιλό νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Βράζετε το νερό με το ελαιόλαδο, το αλάτι κα το πιπέρι και μετά από 2 λεπτά ρίχνετε τον τραχανά και το γάλα.

Ανακατεύετε καλά το μείγμα και το αφήνετε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

Τραχανόπιτα

1 ½ φλ. τραχανά βρασμένο χωρίς ζουμιά
Μισό κιλό φέτα
4 αυγά
2 φύλλα χωριάτικα
2 ½ φλ. γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το λάδωμα των φύλλων

Πρώτα βράζετε τον τραχανά και στη συνέχεια τον βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη, μαζί με το γάλα, τα αυγά και τη φέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζετε μέσα στο ταψί, αφού προηγουμένως έχετε στρώσει και λαδώσει ένα φύλλο. Έπειτα, βάζετε από πάνω και το δεύτερο φύλλο, αλείφετε με γίδινο βούτυρο και τρυπάτε με μαχαίρι την τραχανόπιτα σε 4-5 σημεία για να μη φουσκώσει το φύλλο.

Ψήνετε την πίτα στους 200C βαθμούς για μία ώρα, αφού προηγουμένως έχετε προθερμάνει τον φούρνο.

Τυροπιτάρι χωριάτικο από το Δρυμώνα της Βόρειας Εύβοιας

1 κιλό χωριάτικο τυρί
Φρέσκα αυγά φρέσκα (κατά προτίμηση) σε αναλογία 1 τυροπιτάρι – 1 αυγό
Φρέσκος δυόσμος για άρωμα
Αλεύρι για το φύλλο (για 10 φύλλα χρειάζονται ? του κιλού αλεύρι – μισό χωριάτικο μισό φαρίνα)

Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, μια κουταλιά της σούπας λάδι, μια κουταλιά της σούπας ξύδι, ελάχιστο αλάτι και νερό χλιαρό, όση ποσότητα χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας κανονική χωρίς να κολλάει. Ζυμώνετε το ζυμάρι πολύ καλά και το αφήνετε να ξεκουραστεί σκεπασμένο μέσα στη λεκάνη για μισή ώρα. Στη συνέχεια το κόβετε σε δέκα μπαλάκια και ανοίγετε ένα-ένα τα φύλλα. Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, ετοιμάζετε τη γέμιση για το χωριάτικο τυροπιτάρι. Για τη γέμιση, λιώνετε το τυρί σε μια λεκάνη ή το τρίβετε στον τρίφτη. Χτυπάτε ξεχωριστά ολόκληρα τα αυγά και τα ρίχνοετε μέσα στο τυρί. Προσθέτετε το δυόσμο, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Έπειτα ανοίγετε ένα-ένα τα φύλλα, βάζουμε τη γέμιση και διπλώνετε το κάθε φύλλο σε τετράγωνο σχήμα.

Αφού έχει κάψει το λάδι στο τηγάνι, ρίχνετε ένα ένα τα τυροπιτάρια και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές (δηλαδή τα γυρίζετε) μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι, τα σερβίρετε ζεστά και πασπαλισμένα με λίγο δυόσμο.

Σπανακόπιτα με τυρί και σπιτικό φύλλο

Γα το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κούπα νερό

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
350 γρ. φέτα
2 αυγά
Αλάτι (ποσότητα κατά προτίμηση)
Πιπέρι μαύρο (ποσότητα κατά προτίμηση)
Λίγο ελαιόλαδο

Πρώτα ετοιμάζετε το φύλλο, ανακατεύοντας σε ένα μπολ, όλα τα υλικά της ζύμης εκτός της κούπας με το νερό, την οποία προσθέτετε σταδιακά στη συνέχεια, ανακατεύοντας, ώσπου να φτιάξετε μια ζύμη σταθερή και μαλακή που να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια σας.

Έπειτα, αφήνετε την έτοιμη ζύμη για το φύλλο στο ψυγείο για μισή ώρα και προχωράτε στην προετοιμασία τη γέμισης.

Πρώτα πλένετε καλά και καθαρίζετε το σπανάκι και βάζετε στο μούλτι το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο προσθέτοντας λίγο λάδι ώστε να πολτοποιηθούν τα υλικά ευκολότερα.

Κατόπιν, προσθέτετε το μείγμα από το μούλτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε με λίγο ελαιόλαδο για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα και το σπανάκι, το αλατοπιπερώνετε και το ανακατεύετε για 5 λεπτά, ώσπου να μαραθεί. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρείτε τα πολλά υγρά από το σπανάκι.

Σε ένα μπολ κόβετε με το μαχαίρι τη φέτα σε κομματάκια και τη θρυμματίζετε με τα χέρια μας, ενώ σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε το αυγό, το αλατοπιπερώνετε και μετά το προσθέτετε στη θρυμματισμένη φέτα.

Τέλος, προσθέτετε και το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με το σπανάκι, ανακατεύετε για να γίνει ομοιογενές και συνεχίζετε με την παρασκευή του φύλλου.

Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο ανόμοια μέρη, το κάτω (? της ζύμης) και το πάνω φύλλο (? της ζύμης) της πίτας αντίστοιχα. Ανοίγετε τα δύο φύλλα σε καθαρό και αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζετε τη διαδικασία παρασκευής της πίτας.

Τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί το κάτω φύλλο (το οποίο θα καλύπτει και τα πλαϊνά του σκεύους) και προσθέτετε τη γέμιση με το σπανάκι στρώνοντάς τη με προσοχή στο ταψί, ώστε να έχει το ίδιο πάχος σε όλο το σκεύος. Μετά το σκεπάζετε με το πάνω φύλλο και ενώνετε τα δύο φύλλα διπλώνοντας το περισσευούμενο μέρος (τις άκρες τους) προς τη μέσα πλευρά του σκεύους. Αφού λαδώσετε την πίτα σας με λίγο ελαιόλαδο, την τρυπάτε με ένα πιρούνι στην επιφάνειά της αρκετές φορές ώστε να μην φουσκώσει (εναλλακτικά, μπορείτε να τη χαράξετε σε κομμάτια).

Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για χρονικό διάστημα 50 έως 60 λεπτών.