Aqua Bay

Το ξενοδοχείο Aqua Bay, ιδιοκτησίας Χ. Ξένος Α.Τ.Ε.Ε., άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 2013. Έχει δυναμικότητα 62 δωματίων και 133 κλινών και συνεργάζεται με ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται 150 μ. από την παραλία και πέντε λεπτά από το κέντρο του Τσιλιβιού. Διαθέτει δύο εστιατόρια, σνακ μπαρ, τέσσερις πισίνες και παιδική χαρά, ενώ οι βραδιές περνάνε ευχάριστα με τα ζωντανά προγράμματα διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

Amaryllis

Το ξενοδοχείο τριών αστέρων «Amaryllis», βρίσκεται στο Καλαμάκι της Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα οικογενειακό ξενοδοχείο, κτισμένο με μεράκι και προσωπική φροντίδα, με έντονα τα στοιχεία της παραδοσιακής επτανησιακής αρχιτεκτονικής. Αποτελείται από ανεξάρτητα κτήρια, με κεντρικό αυτό του χώρου της υποδοχής, που στεγάζει το σαλόνι, το lobby bar, τις μεγάλες βεράντες με θέα στον κήπο και την πισίνα.

Στον κήπο του ξενοδοχείου βρίσκεται και το εστιατόριο «Avlis», όπου κατά βάση σερβίρονται γεύσεις της μεσογειακής, ελληνικής και ζακυνθινής κουζίνας.

Bella Venezia

Το ξενοδοχείο της “Αγγλίας και Ωραίας Βενετίας”, στην πόλη της Κέρκυρας, ευρέως γνωστό ως “Bella Venezia”, στεγάζεται σε ένα μεγαλοπρεπές αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο προσφέροντας μία όαση φιλοξενίας στην καρδιά της κοσμοπολίτικης πόλης.

Το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε το 2006 και διατηρεί την παράδοση του διάσημου προκατόχου του, του ‘Belle Venise’, κόσμημα της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, μέχρι και τον βομβαρδισμό του κατά τoν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαθέτει 30 δωμάτια και 1 σουίτα, όλα πλήρως εξοπλισμένα, άψογες εξατομικευμένες υπηρεσίες και αμέτρητες ανέσεις και παροχές!

Aeolos Beach Resort

Το ξενοδοχείο Aeolos Beach Resort βρίσκεται στο Πέραμα, στη νοτιοανατολική ακτή της Κέρκυρας, απλωμένο αμφιθεατρικά μέσα σε μία καταπράσινη έκταση 72 στρεμμάτων με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και την ηπειρωτική Ελλάδα. Απέχει 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και μόλις 8 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο.

Αυτός ο συνδυασμός, επιτρέπει στους πελάτες του ξενοδοχείου να περάσουν ξεκούραστες και χαλαρωτικές διακοπές συνδυάζοντας τις υψηλές παροχές που προσφέρει το Aeolos Beach Resort με τις μαγευτικές βραδιές στο κοσμοπολίτικο κέντρο της Κέρκυρας.

Admiral

Το ξενοδοχείο Admiral, ιδιοκτησίας της Χ. Ξένος Α.Τ.Ε.Ε., λειτούργησε πρώτη φορά το 1995. Έχει δυναμικότητα 96 δωματίων και 192 κλινών και συνεργάζεται με ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στο λόφο του Αργασιού και διαθέτει την ωραιότερη θέα στη θάλασσα και την πόλη της Ζακύνθου. Τα γεύματα των πελατών παρέχονται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σε μπουφέ, ενώ το ξενοδοχείο προσφέρει ακόμα, σνακ μπαρ, μεγάλη πισίνα με τζακούζι, παιδική χαρά και ζωντανά προγράμματα διασκέδασης.

Πρέντζα

Η πρέντζα είναι ένα κεφαλλονίτικο τυροκομικό προϊόν που παρασκευάζεται παραδοσιακά στα Επτάνησα αλλά το συναντάμε και σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο. Στην Κεφαλλονιά, όταν αδειάσει ένα βαρέλι φέτα, οι τυροκόμοι μαζεύουν όλα τα τρίμματα που έχουν περισσέψει σε ένα δοχείο και τα επεξεργάζονται με ελαιόλαδο και θυμάρι. Το μίγμα που προκύπτει είναι μαλακό είναι η λεγόμενη πρέντζα. Ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια για τουλάχιστον 3 μήνες. Ως τυρί θεωρείται παραπροϊόν λόγω του τρόπου παρασκευής του. Για τον ίδιο λόγο, όμως, διακρίνεται για τη νοστιμάδα του και την ελληνική γεύση του.

Λαδογραβιέρα Ζακύνθου

Η πικάντικη λαδογραβιέρα είναι ένας τύπος γραβιέρας από πρόβειο γάλα που παρασκευάζεται στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για μια γραβιέρα μετρίου μεγέθους, που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα, η οποία, αφού ωριμάσει για 8 περίπου μήνες, μπαίνει στο λάδι για άλλους 2 μήνες τουλάχιστον. Ο τρόπος παρασκευής της δεν έχει αλλάξει από παλιά και είναι αυτός που της δίνει την ξεχωριστή της γεύση. Το αποτέλεσμα είναι μια γραβιέρα αρκετά πιο πικάντικη και λιπαρή από τις συνηθισμένες. Είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο τυρί, με εντυπωσιακό βάθος γεύσης. Ξεκινάει με έντονα φρουτώδη αίσθηση, για να καταλήξει σε μια επίγευση πιο πικάντικη. Παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες και αυτό την καθιστά αρκετά σπάνια ακόμα και στον τόπο παρασκευής της. Συνήθως την απολαμβάνουμε ως επιτραπέζιο τυρί αλλά χρησιμοποιείται και στη μαγειρική σε ποικίλους συνδυασμούς.

Νούμπουλο Κέρκυρας

Το νούμπουλο είναι το τυπικό αλλαντικό της Κέρκυρας από χοιρινό κρέας που μαρινάρεται σε κόκκινο κρασί και στη συνέχεια καπνίζεται τυλιγμένο σε μπόλια πάνω από αρωματικά φυτά (στην περιοχή είναι γνωστό και ως κερκυραϊκό προσούτο). Το μυστικό είναι στο κάπνισμα, που διαθέτει όλη τη φρεσκάδα των αρωματικών: από φασκόμηλο και δάφνη μέχρι σχίνο και μολόχα. Κόβεται σε λεπτές φέτες και συνοδεύει ωραιότατα μια στραπατσάδα με χτυπημένα αβγά ή μανέστρα κολοπίμπιρι (κριθαράκι με κόκκινο πιπέρι).