Ροδακινόπιτα

5 ροδάκινα
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα λάδι (αραβοσιτέλαιο)
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια Μισή κούπα αμύγδαλα
Ζάχαρη άχνη

Ξεκινώντας, κόβετε τα ροδάκινα σε μεγάλα κομμάτια. Έπειτα, βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη ή με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατόπιν, προσθέτετε στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κομμένα ροδάκινα.

Ακολούθως, βουτυρώνετε και αλευρώνουμε ένα ταψί (30×24 εκ.) και ρίχνετε πρώτα το μείγμα και έπειτα ολόκληρα τα αμύγδαλα στην επιφάνεια του μείγματος.

Ψήνετε για 30 με 35 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Όταν το βγάλετε από τον φούρνο, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Μαρμελάδα πορτοκάλι από τη Χαλκιδική

2 κιλά πορτοκάλια
1 κουταλάκι σόδα
1 κιλό ζάχαρη
50 ml χυμό λεμόνι

Βράζετε τα πορτοκάλια, τα ξύνετε και έπειτα προσθέτετε 1 κουταλάκι σόδα. Αφού τα αφήσετε για 5 με 10 λεπτά, μετά τα σουρώνετε.

Για το σιρόπι

Σε 1 κιλό ζάχαρη, βάζετε 4 ποτήρια νερό και έπειτα βράζετε το μείγμα 2 φορές, προσθέτοντας βανίλια και χυμό λεμόνι.

Τα βράζετε για 15 λεπτά σε φρέσκο νερό και έπειτα τα βγάζετε και τα κόβετε.

Κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι

60 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. χυμό πορτοκάλι
Μισό κιλό ξύσμα πορτοκαλιού
1 μπέικεν πάουντερ
Μισή σόδα μαγειρικής
200 γρ. αλεύρι

Σε ένα μπολ ρίχνετε το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα και την άχνη και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν, προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικεν πάουντερ και τη σόδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Έπειτα, βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει. Αργότερα, πλάθετε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλετε.

Τοποθετείτε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για χρονικό διάστημα 20 λεπτών.

Λουκουμάδες

3 λίτρα νερό
2 ½ κιλά αλεύρι
3 φακελάκια μαγιά
Αλάτι
1 ξυλάκι κανέλα
Ελαιόλαδο (Κωνσταντινάτη Εσοδεία)
1 κιλό μέλι (Αικατερίνη ή Μελίρρυτος)
Καρύδια
Κανέλα τριμμένη

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός και έπειτα τον αφήνετε να φουσκώσει. Στο μεταξύ βάζετε το λάδι να κάψει. Με ένα ποτήρι νερό και ένα κουταλάκι παίρνετε σιγά τον χυλό προσέχοντας να μην κολλήσει και τον βάζετε στο τηγάνι.

Τηγανίζετε τον χυλό σε καυτό ελαιόλαδο και έπειτα το βάζετε σε χαρτί για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Για το σιρόπι βράζετε 1 κιλό μέλι Αικατερίνης με 1 λίτρο νερό, προσθέτοντας το ξύλο κανέλας. Σιροπιάζετε τους λουκουμάδες και ρίχνετε ξανά μέλι Αικατερίνης, καρύδια και τριμμένη κανέλα.

Λουκουμάδες με μέλι και καρύδι από τη Χαλκιδική

375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη
Μισό κ.γ. αλάτι
500 ml χλιαρό νερό
Αρκετό αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι
Κανέλα
Τριμμένο καρύδι

Ξεκινώντας, ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και, έπειτα, προσθέτετε σταδιακά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας με σύρμα ώτσε να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε έναν ωραίο χυλό.

Κατόπιν, σκεπάζετε τον χυλό με πετσέτα και τον αφήνετε στην άκρη για να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες, διαδικασία που θα χρειαστεί περίπου μια ώρα.

Αφού ζεστάνετε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα, πάρτε με τη χούφτα σας μια ποσότητα χυλού και χρησιμοποιώντας το δείκτη και τον αντίχειρα σας σαν πώμα, ξεκινήστε να αφήνετε μικρές ποσότητες ζύμης που με ένα κουταλάκι στο άλλο χέρι, κόβετε και ρίχνετε στο καυτό λάδι. Ρίχνετε τόσα κομμάτια ζύμης στο λάδι όσα χωράνε χωρίς να στριμώχνονται γιατί θα φουσκώσουν και θα πρέπει να γυρίσουν με ευκολία και από την άλλη πλευρά προκειμένου να τηγανιστούν.

Όταν ροδοκοκκινίζει η πρώτη δόση λουκουμάδων και από τις δυο μεριές τους, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε πάνω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από τα λάδια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά και σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς και περιχυμένους με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Κολομπαρόπιτα Χαλκιδικής

1 ½ κιλό κολοκυθάκια
3 αυγά
2 φλ. καφέ σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. γάλα
? φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα
Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα

Αρχικά τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και έπειτα τα αφήνετε σε σουρωτήρι για περίπου 1 ώρα, ώστε να στραγγίσουν. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι και το αλεύρι) και μετά προσθέτετε τα κολοκύθια. Λαδώνετε τον πάτο ενός ταψιού και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, απλώνετε στο ταψί το μείγμα με ομοιόμορφο τρόπο και από πάνω ρίχνετε λίγο ακόμη λάδι και αλεύρι.

Ψήνετε το μείγμα στους 200C μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Γαλατόπιτα από την Ουρανούπολη

2 κιλά γάλα
10 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. βανίλια
1 ½ φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να μετατραπούν σε μια ομογενοποιημένη μάζα, την οποία τοποθετείτε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175C και ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για 35 λεπτά.

Τυρόπιτα Χαλκιδικής

3 κούπες αλεύρι
1 κούπα νερό

Για τη γέμιση και την κρέμα

3 αυγά
400 γρ. φέτα
1 κουταλάκι αλάτι
300 ml γάλα
Κρέμα γάλακτος
Ηλιέλαιο
Αλεύρι
Πιπέρι

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και μετά το νερό και ακολούθως πλάθετε μέχρι να γίνει ζύμη. Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» λίγο και μετά με τη ζύμη, ανοίγετε τρία φύλλα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα, τα αυγά, το αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά, ενώ σε ένα άλλο μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα λίγο ηλιέλαιο και μίση κούπα αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Έπειτα, ρίχνετε τη γέμιση στο μπολ με την κρέμα και συνεχίζετε το καλό ανακάτεμα. Κατόπιν, βάζετε το ένα φύλλο κάτω, μετά το μείγμα και τέλος τα δύο φύλλα από πάνω.

Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά.

Τυρόπιτα με τραχανά

500 γρ. κρύο νερό
Μισό κ.γ. αλάτι
2 σταγόνες ξύδι
1 κ.σ. σπορέλαιο
Αλεύρι (τόσο ώστε να μην κολλάει το ζυμάρι)

Για τη γέμιση

700 γρ. φέτα
2 κολοκύθια στον τρίφτη χωρίς φλούδα
1 κ.γ. ζάχαρη
3 αυγά

Αρχικά, ετοιμάζετε το ζυμάρι και αφού το αφήσετε για 30 με 40 λεπτά, το μοιράζετε σε 8 κομμάτια, καθένα από τα οποία, ανοίγετε με τον πλάστη όσο 2 παλάμες. Στη συνέχεια, λαδώνετε γύρω γύρω τις άκρες, απλώνετε τα φύλλα και τα σκεπάζετε με πετσέτα. Κατόπιν, ρίχνετε πάνω στο ανοιγμένο φύλλο λίγο ελαιόλαδο και την γέμιση και το τυλίγετε γυρίζοντας την πετσέτα.

Βάζετε στο ταψί μία μία τις πίτες, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τις ψήνετε για 50 λεπτά στους 180C.

Τυρόπιτα με παρθένο ελαιόλαδο Θάσου

Για το φύλλο

750 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. αλάτι
Μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο ζεστό φρέσκο γάλα
Μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 αυγά
600 γρ. φέτα τριμμένη
Πιπέρι
Αλάτι

Για αρχή βάζετε τα υλικά σε μπολ και ρίχνετε σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και να μην κολλά στα χέρια σας. Έπειτα την κόβετε σε έξι κομμάτια, τα οποία ανοίγετε σε φύλλα των 20 εκ. Λαδώνετε το ταψί και βάζετε σε αυτό το κάθε φύλλο, αλείφοντας τα με ελαιόλαδο και ρίχνοντας ενδιάμεσα τη γέμιση με το τυρί.

Για να ετοιμαστούν τα ψήνετε για 1 ώρα στους 180C.

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

6 λίτρα γάλα φρέσκο
1200 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
Μισό κ.γ. βανίλια
550 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4-5 φύλλα κρούστας ανά ταψί
4 φύλλα σφολιάτας
100 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Για να γίνει η κρέμα, βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι, το οποίο προσθέτετε στο μείγμα πριν αυτό κοχλάσει, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να δέσει η κρέμα. Έπειτα, βάζετε τα φύλλα κρούστας στο ταψί, με λίγο βούτυρο ανάμεσα στο καθένα και ρίχνετε την κρέμα. Κλείνετε τα φύλλα και τοποθετείτε από πάνω το ένα φύλλο της σφολιάτας. Βουτυρώνετε ελαφρά και χαράζετε.

Για να ετοιμαστεί η μπουγάτσα, την ψήνετε στους 170C για 35 λεπτά. Επιπλέον, πριν το σερβίρισμα την πασπαλίζετε με αρκετή άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Κέικ με κεράσι

1 μπολ ζάχαρη
Φρέσκο βούτυρο
Μαλακό αλεύρι
Μπέικιν πάουντερ
Χυμός κεράσι ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
Αυγά
Κεράσια γλυκού κουταλιού

Αρχικά αναμειγνύετε σε ένα μπολ ζάχαρη, φρέσκο βούτυρο, μαλακό αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, χυμό κεράσι ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού και αυγά. Κατόπιν, τα βάζετε σε φόρμα προσθέτοντας κεράσια γλυκού κουταλιού, ελαφρώς αλευρωμένα για να μη πέσουν στον πάτο της φόρμας.

Ψήνετε τη φόρμα στους 150C για 55 λεπτά.

Κέικ με ελαιόλαδο και ανθόμελο

500 γρ. βούτυρο
20 αυγά
750 γρ. γάλα
500 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. μέλι
200 γρ. ζάχαρη
2 κιλά αλεύρι ζαχαροπλαστικής
80 γρ. μπέικιν πάουντερ

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί.

Για να ετοιμαστεί, το βάζετε σε φόρμα και το ψήνετε στον φούρνο στους 170C για 50 με 60 λεπτά.

Μπαρλίβα Ναούσης

1 κιλό πιπεριές πράσινες κέρατα
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί κονκασέ εμπορίου 500 γρ.
1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
Μισό φλ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Στην αρχή κόβετε και ξεσποριάζετε τις πιπεριές, τις οποίες στη συνέχεια τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Μετά βάζετε σε ένα ταψάκι τις πιπεριές και την ντομάτα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη.

Για να ετοιμαστεί, το ψήνετε στον φούρνο, στους 180C για 20 λεπτά, ενώ αν θέλετε μπορείτε στο τέλος να τρίψετε από πάνω τυρί φέτα.

Μηλόπιτα

Ζύμη αμυγδάλου

300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. λευκό αμύγδαλο (σκόνη)
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο
50 γρ. ρούμι μαύρο
Λίγη κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μήλα

4 μήλα
75 γρ. ζάχαρη
3 ξυλάκια κανέλας

Κραμπλ

160 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη μαύρη
160 γρ. βούτυρο
200 γρ. αμύγδαλο (σκόνη)
1 κ. γ. κανέλα

Για τη ζύμη αμυγδάλου, ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ομοιογενής ζύμη, την οποία απλώνετε σε ένα τσέρκι (22 με 24 εκ.) και τη βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Έπειτα, καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα στα 6 και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζοντάς τα με νερό. Κατόπιν, βάζετε τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και φτιάχνετε μια κομπόστα, την οποία βράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, τα οποία στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Για το κραμπλ, ανακατεύετε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και την κανέλα και μετά προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα το κρατάτε σε δροσερό σημείο για 1 ώρα.

Βάζετε πρώτα τη ζύμη και από πάνω τα μήλα (το ένα δίπλα στο άλλο), τρίβετε το κραμπλ με έναν τρίφτη και το ψήνετε για 1 ώρα στους 160C, σε προθερμασμένο φούρνο. Πρέπει να σημεωθεί πως το ψήσιμο ενδέχεται να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο.

Μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα

Μήλα
Φρέσκο βούτυρο
Μαύρη ζάχαρη
Ταχίνι
Σταφίδες
Κανέλα
Ζύμη τάρτας

Αρχικά σωτάρετε τα μήλα σε φρέσκο βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε μαύρη ζάχαρη, ταχίνι, σταφίδες και κανέλα και τα αφήνετε να καραμελώσουν.

Απλώνετε σε ζύμη τάρτας και ψήνετε σε μέτρια δυνατό φούρνο.

Perinthos Hotel

Το “Perinthos”, είναι κτισμένο σε μια αμφιθεατρική τοποθεσία με μοναδική θέα, 12 χλμ δυτικά της Θεσσαλονίκης, μακριά από τον θόρυβο της πόλης και κοντά σε αξιοθέατα όπως οι τάφοι της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου, οι υδροβιότοποι του Αξιού και οι αρχαιολογικοί χώροι Βεργίνας και Δίου. Το όνομά του προέρχεται από την αρχαία ονομασία της προσφυγικής κωμόπολης Αγ. Αθανάσιος. Διαθέτει 48 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, αίθουσα πρωινού, snack-bar, καθώς και χώρο parking.

Patriko

Ο ξενώνας Πατρικό, βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία του Παλιού Αγίου Αθανασίου, 15 χλμ. από το Χ. Κ. Καιμακτσαλάν. Αποτελείται από 18 μοναδικής ομορφιάς δωμάτια και μεζονέτες που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και καταπληκτική διακόσμηση.

Στο ισόγειο βρίσκει κανείς έναν μοναδικό χώρο για το πρωινό και μια μεγάλη ποικιλία σε καφέδες και ροφήματα. Κάθε χώρος είναι μοναδικός και αποτελεί μια έκπληξη, ενώ ξεχωρίζει η κόκκινη σοφίτα, εκεί όπου ο χρόνος σταματά! Επίσης, ο ξενώνας προσφέρει Wi-Fi σε όλα τα δωμάτια, τζάκι, ιδιωτικό πάρκινγκ κλπ.

Hotel Panorama

Το Panorama είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο πιο ψηλό σημείο του Πανοράματος, λίγα λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο και την εθνική οδό για τη Χαλκιδική. Δίπλα σε ένα ήσυχο και πευκόφυτο περιβάλλον, αποτελεί ιδανική επιλογή για τον πελάτη που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και θέλει να χαλαρώσει σε ένα ασφαλές και ήσυχο περιβάλλον.

Το ξενοδοχείο προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών που περιλαμβάνει προσεγμένη εξυπηρέτηση, το φημισμένο εστιατόριο–καφέ «ΑΣΤΕΡΙΑ» και τη διοργάνωση κάθε είδους κοινωνικών επαγγελματικών εκδηλώσεων.

Hotel Pantelidis

Το ξενοδοχείο Hotel Pantelidis βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον 45 στρεμμάτων. Διαθέτει λόμπι αναμονής, σύγχρονη 24ωρη υποδοχή, καφέ-μπαρ, εστιατόριο με ευρωπαϊκή και ελληνική κουζίνα, πιτσαρία με χτιστό ξυλόφουρνο, κήπο με παιδική χαρά, ανοικτή πισίνα με pool bar και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων. Έχει 80 δωμάτια και 15 διαφόρων τύπων suites, όλες εξοπλισμένες με υπέρδιπλο κρεβάτι, σαλόνι, γραφείο εργασίας, plasma τηλεοράσεις, ασύρματο ίντερνετ, μπάνιο και μινι μπαρ.