Excelsior Hotel

Μέλος των Small Luxury Hotels of the World, το Excelsior Hotel (Όμιλος Μακεδονικών Ξενοδοχείων), βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δίπλα ακριβώς στην πλατεία Αριστοτέλους και μόλις 5 λεπτά από τα πολυτελή καταστήματα της οδού Μητροπόλεως και Τσιμισκή, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επαγγελματίες, καθώς και τους τουρίστες αναψυχής.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 34 κομψά και μοντέρνα δωμάτια, την υπερσύγχρονη συνεδριακή αίθουσα «Ισμήνη», το κεντρικό εστιατόριο «The Bistro», αίθουσα massage και το Central Spa by Apivita, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στο City Hotel.

Metamorfosi Village Mare

Το All Inclusive Metamorfosi Village Mare 4* Hotel στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής αποτελεί προορισμό για αξέχαστες στιγμές ευτυχίας και χαλάρωσης. Απέχει 85km από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ η παραλία βρίσκεται 95m μπροστά από το ξενοδοχείο.

Εκτείνεται σε 20 στρέμματα με καταπράσινους κήπους, πισίνες, εξωτερική σάουνα και παιδική χαρά. Αποτελείται από 133 δωμάτια και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, ταξινομημένα στο χώρο δημιουργώντας την αίσθηση μικρού χωριού. Ένας υπέροχος γαστρονομικός κόσμος περιμένει να τον γευτείτε, με θεματικές βραδιές, στον κεντρικό μπουφέ του εστιατορίου ELIA.

Έχοντας 30 χρόνια εμπειρίας σε οικογενειακές διακοπές, το ξενοδοχείο προσφέρει φιλική ατμόσφαιρα και άψογη εξυπηρέτηση, αναδεικνύοντας στους επισκέπτες το αυθεντικό νόημα της ελληνικής φιλοξενίας.

Mirabilia Boutique Hotel

Το Mirabilia Boutique Hotel είναι ένα κομψό, παραθαλάσσιο ξενοδοχείο που λειτουργεί σε πλήρη αρμονία με τη φύση, όπως μαρτυρά και η πολυετής ελιά στο κέντρο του κήπου του. Μεταξύ δάσους και παραλίας, το κατάλυμα έχει δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει τη ζεν ηρεμία με έναν νησιώτικο χαρακτήρα, αποτελώντας την τέλεια βάση για να εξερευνήσει κανείς τη φυσική ομορφιά της Χαλκιδικής.

Τα δωμάτια διαθέτουν υδρομασάζ και συστήματα ύπνου Cocomat για ονειρικά βράδια. Το προσωπικό είναι πάντα διαθέσιμο να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες των πελατών.

Η σκέψη ότι κάθε πελάτης είναι μοναδικός σαν ολότητα βρίσκεται στο κέντρο της εξυπηρέτησης που παρέχουμε.

Κρόκος Κοζάνης

Ο Κρόκος Κοζάνης, γνωστός και ως ελληνικό σαφράν, είναι ένα μπαχαρικό που ξεχωρίζει για την εξαιρετική ποιότητα, το ζωηρό χρώμα και την έντονη γεύση του. Ο Κρόκος είναι γνωστός από την αρχαιότητα, έχει πολλαπλές χρήσεις ενώ στη σύγχρονη εποχή παράγεται αποκλειστικά στα χωριά του νομού Κοζάνης, όπου το έδαφος και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των ντόπιων παραγωγών, προσφέρουν ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, πιστοποιημένο ως Π.Ο.Π.

Τουλουμοτύρι

Το τουλουμοτύρι είναι τυρί με υπόξινη και ελαφρά πικάντικη γεύση, μαλακής υφής, με χρώμα που κυμαίνεται από το υπόλευκο μέχρι το κιτρινωπό. Για την ωρίμανσή του τοποθετείται μέσα σε τουλούμια, δηλαδή αναποδογυρισμένα τομάρια ζώων με τις τρίχες στραμμένες προς την εσωτερική πλευρά ώστε να ακουμπούν το τυρί. Παράγεται από μείγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος και καθώς ωριμάζει ενισχύεται με γάλα.

Μήλα Καστοριάς

Τα μήλα Καστοριάς ευδοκιμούν στην περιοχή του όρους Βίτσι, κοντά στη λίμνη της Καστοριάς, μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον που τους χαρίζει μοναδική γεύση, υπέροχο άρωμα και ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Περιλαμβάνουν διάφορες ποικιλίες ανάλογα με το μέγεθος και το χρώμα, από τις οποίες οι κυριότερες είναι οι Red Chief, Super Chief, Golden Delicious κ.ά.

Ακτινίδιο Πιερίας ΠΓΕ

Το ακτινίδιο Πιερίας παράγεται στον κάμπο της Πιερίας, στο ιδανικό, για την περίσταση, μικροκλίμα που δημιουργείται ανάμεσα στις οροσειρές του Ολύμπου και των Πιέριων. Ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα της σάρκας του, τη γλυκόξινη γεύση του, το λεπτό άρωμα που το συνοδεύει και την πλούσια θρεπτική του αξία. Καλλιεργείται αποκλειστικά από την πρώιμη ποικιλία Hayward και έχει αναγνωριστεί από το 2002 ως προϊόν Π.Γ.Ε.

Ακανές Σερρών

Ο ακανές είναι παραδοσιακό γλυκό των Σερρών που εξωτερικά μοιάζει με το λουκούμι. Έχει έντονη γεύση την οποία οφείλει στο φρέσκο βούτυρο (συνήθως κατσικίσιο) και είναι γεμιστό με κομματάκια καλοψημένου αμυγδάλου. Ακόμη χρησιμοποιούνται ζάχαρη, άμυλο και νισεστέ. Το μείγμα μπαίνει σε ένα μεγάλο καζάνι που βράζει για ώρες και όταν πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα, αφαιρείται από το καζάνι, τοποθετείται πρώτα σε μπρούτζινα σκεύη και έπειτα σε καλούπια και κατόπιν τα κομμάτια πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη.

Mandrino Hotel

Η διαμονή στο Mandrino Hotel χαρίζει μια υπέροχη εμπειρία ασφάλειας, ξεκούρασης και άψογης φιλοξενίας. Είτε επισκέπτεστε τη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, η διαμονή εδώ, θα σας πείσει να μας επισκεφθείτε ξανά.

Διαθέτουμε 76 ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια τεσσάρων τύπων (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο, σουίτα) με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Σε κάποια από αυτά μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα προς το κέντρο της πόλης ή τα Κάστρα της Άνω Πόλης με το Βυζαντινό τείχος και τους πύργους.

Απολαύστε στιγμές ξεκούρασης στα ανατομικά κρεβάτια μας με τα πουπουλένια παπλώματα και τα βαμβακερά σεντόνια. Ζητήστε μας να σας σερβίρουμε το πρωινό στο δωμάτιο και χαλαρώστε μετά από μια δύσκολη μέρα κάνοντας ντους ή απολαμβάνοντας τη θέα δοκιμάζοντας ένα ποτό από το μίνι μπαρ.

Σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας με ξεχωριστές ανάγκες αναβαθμίσαμε κάποια δωμάτια προσβάσιμα ειδικά σε αυτούς. Επίσης υπάρχουν όροφοι για μη καπνίζοντες.

A for Art Hotel

Το ξενοδοχείο φιλοξενείται σε ένα ιστορικό διατηρητέο κτίριο. Λειτούργησε αρχικά ωs καπναποθήκη και το 1935 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Αποτελείται από ένα τριώροφο κτίριο 39 δωματίων, εστιατόρια, μπαρ, εξωτερική πισίνα και υπέροχη αυλή. Σε κάθε όροφο υπάρχουν 13 δωμάτια μοναδικής αισθητικής όπου συνδυάζεται το κλασικό με το μοντέρνο. Το πρωινό & βραδινό σερβίρεται στο εστιατόριο «Maypole» με καθίσματα ροκοκό αλλά και σύγχρονες δημιουργίες.

Στον κήπο του ξενοδοχείου, κάτω από πεύκο 170 ετών, στο a la carte εστιατόριο «Lost Sheep», σερβίρεται ποικιλία τοπικών εδεσμάτων εμπνευσμένων από την τέχνη. Ο χώρος της πισίνας είναι ιδανικός για χαλάρωση κάτω από τον ίσκιο των δέντρων.

Γαλατόπιτα Σιθωνίας

300 γρ. γιαούρτι
300 γρ. λάδι
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
Λίγη βανίλια και μπέικιν πάουντερ
Λικέρ μούσμουλο
1 κιλό φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη
800 γρ. νερό
Λίγο χυμό λεμόνι

Ανοίγετε τα φύλλα και ανά δυο τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε στο ταψί μέχρι να το γεμίσετε. Κατόπιν, χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα φύλλα.

Για να ετοιμαστεί το γλυκό, το ψήνετε στους 180C για 15 με 20 λεπτά και έπειτα το σιροπιάζετε με το βρασμένο σιρόπι.

Margarita Sea Side Hotel

Στην πανέμορφη παραλία της Καλλιθέας, το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων, Μargarita sea side hotel, πέντε βήματα απο την χρυσή αμμουδιά με τα καταγάλανα νερά, σας υποδέχεται ανανεωμένο, με φρέσκια διάθεση και με τις πιο φιλικές υπηρεσίες.

Μόνοι ή και με παιδιά σας προσκαλεί να ζήσετε μοναδικές διακοπές χαλαρώνοντας στα ανακαινισμένα δωμάτια με σύγχρονη αρχιτεκτονική, απολαμβάνοντας τη θέα του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας της Κασσάνδρας.

Η ιδανική του τοποθεσία ακριβώς μπροστά στην κεντρική παραλία της περιοχής και δίπλα στο κέντρο της Καλλιθέας, κάνει τις διακοπές να βρούν το πραγματικό τους νόημα!

Mediterranean Palace

Το βραβευμένο ξενοδοχείο Mediterranean Palace βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δίπλα στα «Λαδάδικα», με υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο. Aποτελεί εξαιρετική επιλογή τόσο για τους business επισκέπτες όσο και για όσους αναζητούν την τουριστική αναψυχή, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη ποιότητα φιλοξενίας πέντε αστέρων. 111 δωμάτια και 7 σουίτες, όλα προσεκτικά διακοσμημένα και εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις, αποκαλύπτουν την θέα της πόλης και της θάλασσας και μια ανεπανάληπτη διαμονή. Υπάρχουν 7 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συσκέψεων με συνεδριακές εγκαταστάσεις, χωρητικότητας 730 ατόμων.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, Cookoo Restaurant, είναι ένα ολοκαίνουριο φιλόξενο All Day Cafe Bar Restaurant που συνδυάζει την πολυτέλεια με τη χαλαρότητα και την ποιοτική εξυπηρέτηση με τη φιλική διάθεση.

Zografos

Το ξενοδοχείο Zografos βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Παραλίας της Κατερίνης, λίγα μόλις μέτρα από την αμμουδιά. Λειτουργεί, ανελλιπώς όλο το χρόνο, από το 1974 υπό τη διεύθυνση της οικογενείας Ζωγράφου. Πρόσφατα ανακαινισμένο, διαθέτει 6 δωμάτια (5 δίκλινα και ένα τρίκλινο) και εστιατόριο, στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει εκτός από το πλούσιο πρωινό, γεύσεις από την παραδοσιακή ελληνική, αλλά και τη διεθνή κουζίνα.

Xenia Ouranoupolis

Χτισμένα μέσα σε ένα καταπράσινο μέρος, λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα, τα κτίρια και τα bungalows του Xenia Ouranoupolis (μέλος της P.A.P. Corp.) διακρίνονται για τον επιτυχημένο συνδυασμό απλότητας και πολυτέλειας, αλλά και για την υπέροχη θέα στον κόλπο της Ουρανούπολης και τη μαγευτική Αμμουλιανή.

Το Xenia Ouranoupolis, λειτουργεί με φιλικούς προς στο περιβάλλον κανονισμούς, γεγονός που του χαρίζει κάθε χρόνο το Πράσινο Κλειδί του ομώνυμου ευρωπαϊκού θεσμού. Επιπλέον, η μονάδα συμμετέχει στο Happy Tourist, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ΑμεΑ.