Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ζακύνθου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ξενοδόχων Ζακυνθίων, Λαγανά, Αρκαδίων και Αλυκών, αλλά και με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Ζακύνθου» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο PALATINO
Το Ελληνικό Πρωινό, πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας κάθε περιοχής, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και προμηθευτές, έφτασε και στη Ζάκυνθο, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση προτεινόμενων εδεσμάτων για το Ελληνικό Πρωινό της Ζακύνθου.Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της ζακυνθινής γαστρονομίας ως ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού.

Ας μη ντρεπόμαστε για τον τραχανά – ΑΓΩΝ

Γιατί όχι ένας ελαφρύς τραχανάς για πρωινό στα ξενοδοχεία της Ηπείρου; Γιατί όχι πίτες,τοπικά τυριά, γιαούρτια, φρούτα, χειροποίητες μαρμελάδες κ.λπ.; Το ΞενοδοχειακόΕπιμελητήριο Ελλάδας δεν βρίσκει πια κανέναν λόγο να πει όχι σε ένα πραγματικά ελληνικό πρωινό. Το αντίθετο μάλιστα. Το προωθεί εδώ και τρία χρόνια

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ηπείρου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων της Ηπείρου, την Περιφέρεια Ηπείρου, τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, το Σύλλογο Γευσιγνωσίας & Γαστρονομίας Πρέβεζας και την Ένωση Παραγωγών “Άπειρος Γαία” παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Ηπείρου» την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 (στο ξενοδοχείο Du Lac) στα Ιωάννινα.

Το Ελληνικό Πρωινό οργώνοντας την Ελλάδα, τρία χρόνια μετά το ξεκίνημά του, φτάνει και στην Ήπειρο και αποτελεί το 18ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού. Ήδη 16 ξενοδοχεία στην Ήπειρο έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό και προσφέρουν πλήθος τοπικών εδεσμάτων, όπως ηπειρώτικες πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες, μέλι ντόπιο, χωριάτικα αυγά, φρέσκους χυμούς, ροφήματα από βότανα, τυροκομικά, αλλαντικά, ελιές, ζυμωτό ψωμί, τραχανά και φρούτα εποχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, τοπικοί παραγωγοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους ξενοδόχους της Ηπείρου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ υπήρξε και παρουσίαση πλήρους μπουφέ πρωινού με εδέσματα από τοπικά προϊόντα.Στόχος της εκδήλωσης ήταν η σύνδεση των ξενοδοχείων της Ηπείρου με τους τοπικούς παραγωγούς τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη του ποιοτικού τουρισμού της Ηπείρου μέσα από την προβολή της γαστρονομίας και των τοπικών της προϊόντων.

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Δυτικής Μακεδονίας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), η Ένωση Ξενοδόχων Φλώρινας, παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο «Βέλτσης» σε συνεργασία με τον ΕΟΤ-ΠΥΤ Δ. Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας & τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και με την υποστήριξη των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς.
Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στη Δυτική Μακεδονία, και αποτελεί πλέον το 14ο κατά σειρά, Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: # Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, # Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ηλιάδης Δημήτριος # Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΔΜ, Αντωνιάδης Ιωάννης # Η εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΜ, κα Τσάτσου Αναστασία # Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δ. Μακεδονίας, κ. Τζώτζης Απόστολος, # Εκ Μέρους του ΕΟΤ / ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Γκουγκούλης Δημήτριος και η κα Κυριακή Κιουμουρτζή, # Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, κ. Μιχαηλίδης Ιορδάνης, # Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γρεβενών, κ. Νταγκούμας Γεώργιος, # Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κοζάνης κ. Παντελίδης Ιάκωβος, # Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Φλώρινας κ. Παρλάνης Μιχαήλ # Η αν. Προϊσταμένη ΕΟΤ/ ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας κα Λιαποπούλου Αλεξάνδρα # Η αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Φλώρινας κα Βοσκοπούλου Χρυσούλα
Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος κα Νανά Γκαμπούρα και κος Γιώργος Παλησίδης, συντόνισαν την προετοιμασία του πλούσιου μπουφέ που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν με δικά τους εδέσματα και τα ξενοδοχεία: Veltsi Hotel (Φλώρινα), Hotel Pantelidis (Πτολεμαΐδα Κοζάνης), Κοντοσώρος Ξενώνας (Ξινό Νερό Φλώρινας), Παραδοσιακός Ξενώνας Νύμφες (Νυμφαίο Φλώρινας), Hotel Ioannou Resort (Πτολεμαΐδα Κοζάνης), Ateron Suites Hotel & Spa (Αμύνταιο Φλώρινας), Hotel Tsamis (Καστοριά), Παραδοσιακός Ξενώνας Άγιος Γερμανός (Άγιος Γερμανός Πρεσπών Φλώρινας), Afkos Grammos (Νεστόριο Καστοριάς) και Lingos Hotel (Φλώρινα).
Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία των τοπικών παραγωγών, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την ποικιλία των προσφερομένων εδεσμάτων, αλλά και των ιδιαίτερων προϊόντων τους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., κος Γ. Πίττας: «Οφείλω να σημειώσω ότι η σημερινή παρουσίαση, είναι μια από τις καλύτερες και πλουσιότερες, από όσες έχουμε κάνει μέχρι σήμερα», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι καθήκον όλων για συνεργασίες, χρειάζεται εξωστρέφεια, ανανέωση των προϊόντων με καινοτόμες ιδέες, αλλά και έξυπνο μάρκετινγκ».
Ο κ. Πίττας επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί το έντυπο γαστρονομίας κάθε περιοχής, το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει το κάθε προϊόν με το τόπο που παράγεται. Έτσι ο ταξιδιώτης-αναγνώστης θα μπορεί να έχει επιπλέον πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα τα οποία γεύεται (περιοχή, παραγωγός, τοπίο, ιστορία κτλ), αλλά και θα του προκαλείται το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τα μέρη όπου παράγονται.
Μέχρι σήμερα 220 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν Ελληνικό Πρωινό και δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Θεσσαλονίκης

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστρονομίας Βορείου Ελλάδας παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Θεσσαλονίκης στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013.
Στην ενίσχυση της ταυτότητας και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ξενοδόχοι της πόλεως, υιοθετώντας την πρωτοβουλία του προγράμματος του «Ελληνικού Πρωινού». Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στην οποία ήδη συμμετέχουν 202 ξενοδοχεία από όλη τη χώρα.Το Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης αποτελεί το 13ο κατά σειρά πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης, η πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. για την καθιέρωση του θεσμού του «Ελληνικού Πρωινού», που ξεκίνησε πριν 4 έτη, δικαιώνεται με την ένταξη στo πρόγραμμα 250 ελληνικών ξενοδοχείων μέχρι τα τέλη του έτους. Ο κ. Τσακίρης προσθέτει ότι το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί πλέον εργαλείο αιχμής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μέσω της γαστρονομίας. Επίσης αναφέρει ότι το «Ελληνικό Πρωινό» είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. «Πέτυχε, να διασυνδέσει οργανικά, δυο τομείς της εθνικής οικονομίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για τηνυπέρβαση της κρίσης», συμπληρώνει. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη η νέα ιστοσελίδα του «Ελληνικού Πρωινού» βρίσκεται ήδη στον αέρα, ενώ στις αρχές του 2014 προβλέπεται να διατίθεται και σε τρίτη γλώσσα.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» Γιώργος Πίττας αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος τονίζει ότι : «ο στόχος του προγράμματος προβλέπει τη συμμετοχή στο «Ελληνικό Πρωινό» 250 ξενοδοχείων έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα εξ αιτίας του υψηλού ενδιαφέροντος των ξενοδόχων εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα έως το τέλος του 2015» Ο κ. Πίττας επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν με την ίδια ζέση τόσο μεγάλα όσο και μικρά ξενοδοχεία. Καταλήγοντας σημειώνει ότι σε στάδιο προεργασίας για να εισέλθουν στο πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού» βρίσκονται 5 ακόμη περιοχές και ήδη διαμορφώνονται τα σχετικά πρότυπα.Υπογραμμίζεται ότι το «Ελληνικό Πρωινό» Δυτικής Μακεδονίας θα αποτελέσει το 14ο πρότυπο «Ελληνικού Πρωινού», το οποίο θα παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση στη Φλώρινα.

Σημαντικά τα οφέλη στην οικονομία από το πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σημαντικά τα οφέλη στην πρωτογενή αλλα και στη δευτερογενή παραγωγή της χώρας και κατ’ επέκταση στην απασχόληση εκτιμάται ότι θα προκύψουν από την υιοθέτηση από τον τουριστικό κλάδο του “Ελληνικού Πρωινού”.

Παραδοσιακά προϊόντα απολαμβάνουν οι επισκέπτες χάρη στο πρόγραμμα ελληνικό πρωινό – NEWSBEAST

Το ελληνικό πρωινό της Θεσσαλονίκης απολαμβάνουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη συμπρωτεύουσα, χάρη σε μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

“Πρωινό Θεσσαλονίκης” με βουβαλίσιο γάλα, κουλούρι και μπουγάτσα – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπουγάτσα, ρυζόγαλο, τσουρέκι και βουβαλίσιο γάλα. Είναι μερικά από τα προιόντα που συνιστούν το Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης, το οποίο στο εξής θα προσφέρεται στα ξενοδοχεία της πόλης στο πλαίσιο του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”.

Ελληνικό Πρωινό στη Θεσσαλονίκη – ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Συνολικά 250 ξενοδοχεία θα έχουν ενταχθεί μέχρι το τέλος του 2013 στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του Γιώργο Τσακίρη

Ελληνικό Πρωινό από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος – ΤΟ ΒΗΜΑ online

Tο «Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης», το 13ο κατά σειρά πρότυπο «Ελληνικού Πρωινού» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Philoxenia.

Το “ελληνικό πρωινό” εργαλείο αιχμής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού – Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στην ενίσχυση της ταυτότητας και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προιόντος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ξενοδόχοι της πόλεως, υιοθετώντας την πρωτοβουλία του προγράμματος του “Ελληνικού Πρωινού”.

Μητρώο παραγωγών που συνεργάζονται με το πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό ετοιμάζει το ΞΕΕ – AGROTYPOS

Για την ιδέα, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρχικά αλλά και την πορεία του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, μίλησεκατά την διάρκεια του 9ου συνεδρίου IMIC,στη Σαντορίνη, ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και μέλος ΔΣ του ΞΕΕ κ. Γιώργος Πίττας.

Γαστρονομία: θεμέλιο του τουρισμού – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η γαστρονομία μπορεί να γίνει το ισχυρό χαρτί για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, ήταν το συμπέρασμα του συνεδρίου «Τουρισμός και γαστρονομία, το επόμενο βήμα», που ολοκληρώνεται σήμερα στη Σαντορίνη.

Ελληνικό πρωινό: από τη θεωρία στη γεύση- ΤΟ ΒΗΜΑ gourmet

Ένα από τα πλέον παράδοξα που συμβαίνουν στα μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας, ιδιαίτερα εκείνα που δέχονται ορδές από λευκόσαρκους τουρίστες οι οποίοι ροδοψήνονται για δέκα μέρες παρά pool αλός, είναι το πρωινό.

Ξεχωριστά πρωινά σε όλη τη χώρα – ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, 08/10/2012

Επειδή κάθε ταξίδι, κάθε απόδραση από τις τσιμεντουπόλεις στην ύπαιθρο είθισται να συνοδεύεται από κάποιες ιδιαίτερες γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες, για να ολοκληρώνονται οι απολαύσεις της απόδρασης, δημοσιεύουμε μερικές επιλογές για το πρωινό των ταξιδιωτών που μπορούν να το απολαύσουν στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Διεθνές brand name το ελληνικό πρωινό – ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Να δημιουργήσει ένα γαϊτανάκι θετικών εντυπώσεων, το οποίο θα είναι επικερδές τόσο για τους ξενοδόχους όσο και για τις τοπικές κοινωνίες της χώρας και εν γένει για την ελληνική οικονομία, μέσω της ανάδειξης σε παγκόσμιο επίπεδο του ελληνικού πρωινού ως brand επιχειρεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος του προγράμματος Γιώργος Πίττας.