Το ξενοδοχείο «Μικέ», το ιστορικότερο της Αμοργού, βρίσκεται ακριβώς επάνω στο λιμάνι της Αιγιάλης, στο κεντρικότερο σημείο του οικισμού και σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τη μεγάλη, αμμώδη παραλία.

Είναι κατηγορίας δύο αστέρων και διαθέτει 10 δωμάτια, δύο μονόκλινα και 8 δίκλινα, με θέα από τα μπαλκονάκια τους στο λιμάνι, στην παραλία και τη θάλασσα. Η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 2011. Τρίτης πια γενιάς ξενοδόχοι, οι σημερινοί ιδιοκτήτες συνεχίζουν το όραμα του παππού Μικέ Δεσποτίδη, που εκφράζεται σε τρεις λέξεις: ποιότητα, απλότητα, καθαριότητα.

Περιγραφή πρωϊνού

Στο σχεδιασμό του πρωινού του «Μικέ», βασική φιλοσοφία των ιδιοκτητών είναι η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων της αμοργιανής γης, σε έναν σύγχρονο μπουφέ, ικανό να ικανοποιήσει τα διαφορετικά γούστα των πελατών απ’ όλο τον κόσμο.

Προσφέρονται διάφορα είδη φρέσκου ψωμιού, παραδοσιακό κρίθινο παξιμαδάκι, κέικ και μηλόπιτα που παρασκευάζονται στο ξενοδοχείο και η μοναδική, σπιτική και εποχιακή βερικοκόπιτα.

Ακόμη, ξεχωρίζουν το θυμαρίσιο μέλι από τις κυψέλες του ιδιοκτήτη, το ταχίνι, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, τα φρέσκα και αποξηραμένα Αμοργού, το παραδοσιακό παστέλι που παρασκευάζεται στο ξενοδοχείο, οι μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από τον οικογενειακό οπωρώνα, η φρέσκια φρουτοσαλάτα, οι φρέσκοι φυσικοί χυμοί πορτοκαλιού ή λεμονιού, τα μικρά αμοργιανά ντοματάκια, κουμεντεράκια ή μεταξωτά κ.ά.

Τέλος, προσφέρονται διάφορες παρασκευές φρέσκων αυγών, ποικιλία τυριών (όπως φέτα και παραδοσιακή γραβιέρα Αμοργού, Νάξου ή Κρήτης) και αλλαντικών, ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι κ.ά.

Αξιολογήσεις

Rating Entries

No ratings yet.

Κάντε μια αξιολόγηση

STARS: **
ADDRESS: Όρμος Αιγιαλής Αμοργός
PHONE: 22850 73208
E-MAIL:
Beta version