Μοιραστείτε τη γαστρονομική κληρονομιά
της ελληνικής γης
μέσα από προϊόντα και συνταγές.

Ξινομυζήθρα Κρήτης – ΠΟΠ

Κρήτη

Ξινομυζήθρα Κρήτης – ΠΟΠ

Η ξινομυζήθρα Κρήτης είναι μαλακό τυρί τυρογάλακτος, με όξινη έως υπόξινη γεύση, αλοιφώδες, με κόκκους στη μάζα του, χρώματος λευκού, χωρίς σχήμα, οπές και εξωτερικό περίβλημα. Έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν ΠΟΠ με περιοχή παραγωγής την Κρήτη.

Γραβιέρα Κρήτης – ΠΟΠ

Κρήτη

Γραβιέρα Κρήτης – ΠΟΠ

Η γραβιέρα Κρήτης είναι σκληρό τυρί, λευκοκίτρινο, με συμπαγή ελαστική μάζα και αρκετές διάσπαρτες στρογγυλές οπές και μερικές φορές ρωγμές. Έχει ευχάριστη, πλούσια υπόγλυκη και ελαφρά αλατισμένη γεύση και πλούσιο άρωμα πρωτεϊνών γάλακτος – προπιονικής ζύμωσης. Μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια με επιδερμίδα σκληρή, ξηρή, η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλει στην ωρίμανση. Έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν ΠΟΠ και παράγεται στο νησί της Κρήτης, από γάλα πρόβειο ή μίγμα αυτού με κατσικίσιο, σε αναλογία του τελευταίου όχι μεγαλύτερη του 20% κ.β.

Μέλι Κρήτης

Κρήτη

Μέλι Κρήτης

Το μέλι Κρήτης είναι θυμαρίσιο μέλι και ανάλογα με το άνθος προέλευσης έχει και ιδιαίτερη ονομασία π.χ. πευκόμελο, ρεικόμελο. Το μέλι αυτό έχει το μεγαλύτερο ιξώδες από τις υπόλοιπες ποικιλίες στην Ελλάδα, έχει ξανθό χρώμα και δεν περιλαμβάνει ξένες προσμίξεις (καθαρό μέλι). Η εξαγωγή του Μελιού Κρήτης γίνεται με την κλασσική μέθοδο της φυγοκέντρησης. Το μέλι της Μελέχας (μέλι+έχω) του Ακρωτηρίου των Χανίων είναι ονομαστό ήδη από τον 190 αιώνα π.Χ..

Delicious Crete

History
Η Delicious Crete διαθέτει τεράστια γκάμα προϊόντων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ποικιλίες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, μέλι με θυμάρι και βότανα, 16 μπαχαρικά, ποικιλία ελιών και μαρμελάδων, πατέ ελιάς σε συνδυασμό με ποικίλα προϊόντα της Κρήτης, λαχανικά, μουστάρδες, μείγματα αλατιών, συκομαΐδες αλλά και βιολογικές σοκολάτες γάλακτος.
Products

Η Delicious Crete διαθέτει τεράστια γκάμα προϊόντων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ποικιλίες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, μέλι με θυμάρι και βότανα, 16 μπαχαρικά, ποικιλία ελιών και μαρμελάδων, πατέ ελιάς σε συνδυασμό με ποικίλα προϊόντα της Κρήτης, λαχανικά, μουστάρδες, μείγματα αλατιών, συκομαΐδες αλλά και βιολογικές σοκολάτες γάλακτος.

Facilities

Εκτός της Ελλάδας και με γνώμονα τη γνωστοποίηση των θησαυρών της Κρήτης στο εξωτερικό, η εταιρεία εξάγει σε Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Σουηδία, Αγγλία και Αμερική.

Awards

Τα προϊόντα της Delicious Crete ελέγχονται για την διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής. Η εταιρεία διαθέτει μάλιστα πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων μέσω ΒΙΟ HELLAS.

Other Products

Τα προϊόντα της εταιρείας συμπεριλαμβάνουν επιπλέον: παστέλια μελιού, αρτοποιήματα, φρυγανάκια και βουτήματα ελαιόλαδου, μπουκίτσες φουρνιστές, όσπρια, σκορδιαλιά παραδοσιακή, χυλοπίτες αλλά και σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης.

Foodscross Natural Products

History
Η FoodsCross Natural Products διαθέτει στην αγορά εξαιρετικό ελληνικό θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια με 80% περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους θυμαριού, χωρίς καμία χημική παρέμβαση, χωρίς θερμική επεξεργασία και προσμίξεις με άλλα μέλια.
Products

Η FoodsCross Natural Products διαθέτει στην αγορά εξαιρετικό ελληνικό θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια με 80% περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους θυμαριού, χωρίς καμία χημική παρέμβαση, χωρίς θερμική επεξεργασία και προσμίξεις με άλλα μέλια.

Facilities

Η εταιρεία διαθέτει ευρύ δίκτυο διανομής των προϊόντων της, το οποίο είναι διαθέσιμο στον ιστότοπό της ενώ εξάγει σε Λουξεμβούργο και Βουκουρέστι.

Awards

Η εταιρεία διαθέτει πιστοποιητικά HMF ενώ έχει διενεργήσει Ποιοτική και Ποσοτική Γυρεολογική Ανάλυση, προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων της. Η εξαιρετική δουλειά που κάνει της έχει εξασφαλίσει διακρίσεις όπως: Evge Έπαινο 2104, Ermis Awards Bronze 2014, ED Awards Silver 2015, Pentawards 2015 και την πρώτη διάκριση The Dieline Gold 2015.

Other Products

Η εταιρεία έχει επιλέξει να συμπεριλάβει στα προϊόντα της και ελληνικό θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη με 60% περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους θυμαριού.

Απάκι χοιρινό με χαρουπόμελο

Κρήτη

Απάκι χοιρινό με χαρουπόμελο

Συστατικά

Ελαιόλαδο
Απάκι
Χαρουπόμελο
Ρίγανη

Προετοιμασία

Παίρνετε το τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το απάκι και μόλις ροδίσει, το σβήνετε με το χαρουπόμελο.

Εκτέλεση

Προσθέτετε τη ρίγανη και το απάκι είναι έτοιμο.

Μηλόπιτα Χανίων

Κρήτη

Μηλόπιτα Χανίων

Συστατικά

200 γρ. ελαιόλαδο
1 ½ κούπα
βιολογικό αλεύρι
1 ½ κούπα ζάχαρη μαύρη
5-6 μήλα
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Προετοιμασία

Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από τα μήλα, την κανέλα και τη μισή κούπα ζάχαρη) και απλώνετε στο ταψάκι. Κόβετε κάθε μήλο σε 4 κομμάτια και μετά σε ροδέλες, αφού τα έχετε πρώτα ξεφλουδίσει. Απλώνετε τα μήλα και πασπαλίζετε τη μισή κούπα ζάχαρη και την κανέλα.

Εκτέλεση

Ψήνετε στους 180C για 35-40 λεπτά.

Μπουγάτσα Ηρακλείου με κρέμα

Κρήτη

Μπουγάτσα Ηρακλείου με κρέμα

Συστατικά

4 αυγά
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. ζάχαρη
1 κιλό γάλα
2 βανίλιες
12 φύλλα μπακλαβά ή κρούστας (περίπου 500 γρ.)

Προετοιμασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας το συνεχώς και ρίχνετε το σιμιγδάλι. Όταν αυτό διαλύσει καλά, το κατεβάζετε από τη φωτιά και – συνεχίζοντας το ανακάτεμα – ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φλοιό λεμονιού για λίγο ώστε να δώσει μυρωδιά και μετά τον αφαιρείτε. Στη συνέχεια, λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα 6 φύλλα, το ένα πάνω από το άλλο, λαδώνοντας τα ένα ένα. Έπειτα, απλώνετε το μείγμα και το διπλώνετε στις άκρες των φύλλων, σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Από πάνω απλώνετε άλλα 6 φύλλα λαδώνοντας τα και κατόπιν τα γυρίζετε στις άκρες και τα ξαναδιπλώνετε, ώστε να προκύψει ένα ωραίο σχήμα παραλληλόγραμμου. Μετά χαρακώνετε τα φύλλα σε μερίδες.

Εκτέλεση

Το ψήνετε στο φούρνο για 20 με 30 λεπτά στους 170C. Στο σερβίρισμα μπορείτε να πασπαλίσετε κάθε κομμάτι με μείγμα από κρυσταλλική και άχνη ζάχαρη, καθώς και με κανέλα.

Μπουγάτσα Χανίων με κρέμα

Κρήτη

Μπουγάτσα Χανίων με κρέμα

Συστατικά

1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο

Προετοιμασία

Στην αρχή, βάζετε το γάλα να βράσει μαζί τη ζάχαρη και την βανίλια και σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι με τα αυγά και το αλάτι. Έπειτα, ρίχνετε λίγο ζεστό γάλα στο σιμιγδάλι και μετά ρίχνετε το μπολ στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας την κρέμα μέχρι να δέσει, προσθέτοντας ακόμη βούτυρο. Αφού συνεχίσετε το ανακάτεμα, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και να δέσει. Κατόπιν, τοποθετείτε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, απλώνετε την κρέμα και σκεπάζετε το ταψί με το δεύτερο φύλλο.

Εκτέλεση

Ψήνετε στους 160C για 20 με 25 λεπτά.

Beta version